X. Országos Közművelődési Telematikai Konferencia2008. augusztus 29. (péntek) 11:052008. szeptember 25-26. Miskolcon az MTA Miskolci Akadémiai Bizottsága Székháza tartják a X. Országos Közművelődési Telematikai Konferenciát. A rendezvény szervezője: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati és Közművelődési Intézet.Az Országos Közművelődési Telematikai Konferencia az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásának köszönhetően tizedik évfordulójához érkezett. A minden évben nagy érdeklődéssel kísért tanácskozást Intézetünk a szakminisztérium Közművelődési Főosztályával és a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátussal közösen rendezte meg Miskolcon.

A konferencia célja, hogy általános és konkrét ismeretanyagot nyújtson a közművelődési, és a közgyűjteményi, közoktatási szakemberek, informatikusok számára a szakterületünkön végbemenő kommunikációs változásokról, ötleteket adjon a további tartalmi és technikai fejlesztésekhez, új szolgáltatásokat és együttműködéseket generáljon.

A konferencia megrendezése is segít eligazodni a közművelődési és a közgyűjteményi dolgozóknak a szerteágazó feladatok között, melyeket éppen ennek a szakmának kell felvállalnia az információs társadalom fejlesztése érdekében. Az elmúlt évek során (talán a telematikai konferenciának is köszönhetően) a közművelődési területen is hatalmas áttörés volt megfigyelhető info-kommunikációs oldalon.

A 2008-as jubileumi tanácskozást az elmúlt időszak összegzőjének is tervezzük. Szándékunk áttekinteni az elmúlt tíz esztendő legfontosabb irányvonalait, azt hogy milyen változásokat, fejlesztéseket indukált országos és helyi szinten egyaránt.

A szeptember végére tervezett konferencia programját ezen kívül az aktuális informatikai, internetes és fejlesztési trendeknek megfelelően kívánjuk összeállítani.

A konferencián való részvételhez jelentkezési lap letölthető a következő honlapról: www.kult-tura.hu

Információ:
Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati és Közművelődési Intézet, Csáki Imréné közművelődési munkatárstól a 46/530-110 telefonon.

Vissza