Tehetséggondozó szaktábor2008. augusztus 29. (péntek) 09:24„Bagolyköpet főzés, csillagles, drámajáték, linómetszet készítése…”
- Sikerrel zárult az első Borsod – Abaúj – Zemplén Megyei Tehetséggondozó Szaktábor
Bagolyköpet-főzés, csillagles, drámajáték, linómetszet készítés - csak néhány címszó azokból a foglalkozásokból, amin a Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei Tehetséggondozó Szaktábor diákjai vettek részt.

2008. augusztus 11-15. között első alkalommal került megrendezésre Kékeden, a Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei Pedagógiai és Közművelődési Intézet szervezésében a Megyei Tehetséggondozó Szaktábor. A tábor megvalósulását a Borsod - Abaúj - Zemplén Megye Közoktatásáért Közalapítvány támogatta.

Az intézet által koordinált megyei tanulmányi versenyeken dobogós helyezést elért diákok közül történt a résztvevők kiválasztása. A megye 34 településéről 51 fő érkezett. A legtöbb11-14 éves általános iskolás korú gyermek Miskolcról, Mezőkövesdről és Encsről érkezett.

A Szaktáborban a gyerekek minden percüket hasznosan töltötték el, az egyik programot a másik követte, nem volt kihasználatlan idő. A kiváló környezet és a megfelelő csend optimális volt a tehetséggondozásra. A három modulban megszervezett foglalkozásokat a természetismeret, a képzőművészet és a kommunikáció ölelte fel.
A szakmai programokat Borsod - Abaúj - Zemplén legjobb általános iskolai tanárai tartották, Polák Péter a természetismeretet, Alvári Dóra a képzőművészetet, valamint Püspöki Péter a kommunikációt.

Az első nap nyitányaként Mező Ferenc, a Debreceni Egyetem pszichológus tanára folytatott interaktív beszélgetést megyénk fiatal tehetségeivel, valamint Hideg Imre főosztályvezető a gyerekek közösséggé kovácsolását segítő csoportépítő játékot játszott.

A szakmai foglalkozások mellett a tehetséggondozás emberi tényezőiről sem feledkeztek meg, mert pedagógiai szakpszichológusok, Bozsikné Víg Marianna és Czirjákné Vértesi Marianna, önismereti tréninget tartottak a diákoknak.

A fittség megtartásáról képzett testnevelő gondoskodott, aki a gyerekek reggeli „ébresztő" mozgását koordinálta, valamint a hét folyamán a történelmi íjászkodás rejtelmeibe is segített elmerülni.

A közeljövőben a képzőművészeti csoport munkáiból kiállítás megrendezésére kerül sor, valamint a táborról egy a kommunikációs csoport diákjai által szerkesztett és írt „újság" is megjelenik.

Vissza