Abaúj Abaújban fesztivál 2008. augusztus 29. (péntek) 09:17Első alkalommal rendezték meg, Boldogkőváralján az Abaúj - Abaújban Fejlesztési Partnerség a szlovákiai és magyar önkormányzatok testvér-települési találkozóját.

Az augusztus 22-én kezdődő három napos rendezvénysorozat első napján a Boldogkői vár lovagtermében megyénk 9 települése kötött testvérközségi megállapodást 7 felvidéki önkormányzattal.

 [455_1.jpg] Boldogkőváralja1.jpg
 

A pénteki nap 7 előadást hallgattak meg a jelenlévők, Betekintés az Unió és a Partnerségi munkába. Szó esett a jelenlegi és a jövőbeni gazdasági lehetőségekről. Dr. Ódor Ferenc a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlése elnöke pedig az önkormányzatok helyzetéről tartott előadást. Becsó Zsolt a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke a nógrádi partnerségi példát mutatta be.

[455_2.jpg] Boldogkőváralja2.jpg 
 

Este 8 órakor a vár előtti téren a Mandala Dalszínház az István, a király című rockoperát mutatta be. A második nap az étel és ital mustrával, kóstolóval, a partner települések bemutatásával, kulturális programokkal telik. Vasárnap a szentmisét követően díszebéddel zárul a találkozó.

 [455_0.jpg] Boldogkőváralja3.jpg[455_3.jpg] Boldogkőváralja4.jpg 
 

 

Vissza