Pszichiátriai otthonok kulturális és sporttalálkozója2008. július 11. (péntek) 09:07A borsodivánkai Pszichiátriai Otthon 2008. július 2-án hatodik alkalommal rendezte meg a pszichiátriai otthonok kulturális és sporttalálkozóját, melyen Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megye pszichiátriai otthonainak lakói vettek részt. Az intézményhez tartozó 16 hektáros őspark faóriásai között, idilli környezetben mintegy 300 ellátott és ápolóik találkozhattak. Nemcsak a szakmai kapcsolatok ápolása, bővítése volt a cél, hanem a betegek képességeinek és mentális állapotának javítása is. Ennek eléréséh

Dr. Sója Szabolcs, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntő szavai után a Gyöngykaláris Kamara Táncegyüttes tardi gyermekcsoportja, valamint a szentistváni Karcos Murci Hagyományőrző Színjátszó Egyesület és az Őszi Rózsa Népdal Együttes Matyóföld dalaival, táncaival szórakoztatta a megjelenteket.

A tájegység népi hagyományainak megjelenítése után a pszichiátriai otthonok színjátszó csoportjai mutatták be előadásaikat. A hejőbábai és izsófalvai otthon lakói táncoltak, a borsodivánkai ellátottak reneszánsz mesejátékot, a ludányhalászi gondozottak népi játékot, a ricsei ellátottak vidám paródiát adtak elő, míg a füzesabonyiak érdekes bábjátékkal színesítették a programot.

A kulturális műsort Dr. Jakó Ildikó, a megyei önkormányzat Egészségügyi, Szociális és Gyermekvédelmi Főosztályának vezetője méltatta és díjazta.

Délután sportversenyek zajlottak. A vándorkupát idén Hejőbába sportcsapata vihette haza.

A versenyt követően a Miskolci Nemzeti Színház művészei örökzöld dalokkal, csárdásokkal, operettekkel fokozták a hangulatot. A rendezvény a mezőkövesdi Royal zenekar közreműködésével, táncmulatsággal zárult.

Vissza