Átadták az Abaúji Múzeumot2008. június 26. (csütörtök) 09:45Felújították és tegnap átadták a Telkibányai Abaúj Múzeumot. Az ünnepségen a vendégeket Mester Lászlóné, a település polgármestere köszöntötte. Az épületet és a múzeum állandó kiállításait dr. Ódor Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke adta át a közönség számára.Az Abaúji Múzeum udvarán Mester Lászlóné, a település polgármestere elmondta, nagyon örül annak, hogy meg tudták őrizni községük hagyományát, az ezeket őrző emléktárgyaikat, amelyért köszönet illeti a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzatot és az Oktatási és Kulturális Minisztériumot.

 [425_3.jpg] AbaujiMuzeum5.jpg [425_5_t.jpg] Muzeum13.jpg
 

Dr. Vígh Annamária, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Főosztályának vezetője nem először járt megyénkben, ha csak az elmúlt egy évet nézzük. Mint mondta, nagy öröm számára, hogy a megye kiemelten fontosnak tartja a kultúra megőrzését. Hozzátette: az országban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat egyedülállóan támogatja a kultúra és a hagyomány megőrzését. Szeretné, ha más megyék is hasonlóképpen gondolkodnának.

[425_2_t.jpg] Muzeum4.jpg  [425_4.jpg] Muzeum18.jpg

Dr. Ódor Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke köszönetét fejezte ki a település polgármesterének és a Herman Ottó Múzeum igazgatójának az odafigyelésért, hiszen így unokáink, dédunokáink is fogják látni azokat az értékeinket, amelyeket át kell adnunk, amire oda kell figyelnünk, amiket meg kell őrizzünk. A rendezvényen megjelent polgármesterek felé fordulva kifejtette, miszerint bízik abban, hogy a megye többi községében is meg tudják találni, be tudják majd mutatni a nagyközönségnek, kitől, miről vagy mitől híres lakóhelyük. „Mindig is fontos volt és az is marad a megyei önkormányzatnak és személy szerint nekem is, hogy a kultúrát támogassuk" - mondta a megyei közgyűlés elnöke, és ígéretet tett arra is, hogy ez a jövőben sem fog megváltozni, „kivéve, ha már a megyei önkormányzatok annyira ellehetetlenülnek, hogy nem lesz módjában támogatni".
A köszöntők után a település diákjai adtak rövid műsort.

 [425_1_t.jpg] AbaujiMuzeum10.jpg

Vissza