NORRIS - Innováció határok nélkül!2008. február 1. (péntek) 12:45A NORRIS Észak-Magyarország és Kassa közötti kétoldalú regionális innovációs stratégiai projekt záró konferenciájának megrendezésére került sor 2008. január 31-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat szervezésében a Megyeháza Dísztermében.

A 10 konzorciumi partner részvételével, közel három évvel ezelőtt kezdődött projekt keretében – a régiókban és régiók közötti regionális és gazdasági összefogás elősegítését és versenyképesség fejlesztését megcélozva – az Észak-Magyarország és Kassa közötti kétoldalú regionális innovációs stratégia alapjainak kidolgozásra került sor, figyelembe véve a két régió sajátosságait és hasonlóságait.   

A konferenciát Dr. Kovács János főjegyző nyitotta meg, majd Dr. Patkó Gyula a Miskolci Egyetem rektora, a Regionális Innovációs Tanács elnöke, és Ing. Mudra Rozália Kassa Kerület Önkormányzat Hivatalának igazgatója, illetve Ing. Ján Szőllős Kassa Kerület Önkormányzatának alelnöke köszöntője után megkezdődtek az előadások.

Első előadóként, Dr. Lippényi Tivadar, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal alelnöke a Nemzeti Innovációs Rendszer változásairól és hatásairól beszélt, majd Monszpart Zsolt, a Magyar Innovációs Szövetség elnökhelyettesének előadását hallhatták a résztvevők a Középtávú tudomány- technológia- és innováció-politikai stratégiáról 2007-2013 időszakra vonatkozóan. Ing. «apák Peter, Kassa Kerület Önkormányzatának osztályvezetője előadásában kifejtette a Versenyképesség és Kutatás-fejlesztés operatív programok innovációt befolyásoló szerepét és feladatát Szlovákiában, majd Dr. Nyíry Attila, az Észak-magyarországi Innovációs Ügynökség vezetője beszélt az innováció helyéről és szerepéről az Észak-magyarországi Operatív Programban és Akciótervben 2007-2013 között.  Dr. Oto Hudec, a Kassai Műszaki Egyetem dékán-helyettese által a Kassa Kerület Innovációs Stratégia (2008-2013), Kuttor Dániel a NORRIS Projekt koordinátora által az Észak-magyarországi és Bilaterális Regionális Innovációs Stratégia (2008-2013) bemutatása történt meg. A konferencia utolsó előadását, a Közös „pilóta-projekt” – technológia és tudományos parkok Miskolcon és Kassán címmel Buzásné Józsa Viktória, a Miskolci Holding ZRt. gazdaságfejlesztési vezetője és Ing. «apák Peter, Kassa Kerület Önkormányzatának osztályvezetője tartotta.

Vissza