Felhívás kitüntetések 2022. évi adományozására2022. július 25. (hétfő) 13:23Felhívás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat „Pro Comitatu” Díja, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Alkotói Díja, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Vay Ábrahám Tudományos Díja és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szociális Munkáért Díja 2022. évi adományozására

Felhívás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat „Pro Comitatu” Díja 2022. évi adományozására.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat „Pro Comitatu” Díja adományozható azoknak a személyeknek, akik a megye érdekében áldozatos munkát végeztek. A díj általában több éven át végzett kiemelkedő, alkotó tevékenység elismeréseként adományozható.

 

Felhívás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Alkotói Díja 2022. évi adományozására.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Alkotói Díja azoknak a megyében élő és alkotó, vagy életükkel és tevékenységükkel a megyéhez kötődő művészeknek és alkotó közösségeknek adományozható, akik vagy amelyek a kultúra, a közművelődés, a művészi alkotómunka, a színház-, a zene-, a film-, a képző- és iparművészet területén kiemelkedő színvonalú művészeti értéket hoztak létre.

 

Felhívás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Vay Ábrahám Tudományos Díja 2022. évi adományozására.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Vay Ábrahám Tudományos Díja azoknak a megyében élő és alkotó, vagy munkásságukkal a megyéhez kötődő tudósoknak, kutatóknak, elméleti és gyakorlati szakembereknek, valamint közösségeknek adományozható, akik vagy amelyek különösen a természet-, a társadalom-, a bölcsészet-, az alkalmazott, a műszaki és más tudományok területen kimagasló eredményt értek el.

 

Felhívás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szociális Munkáért Díja 2022. évi adományozására.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szociális Munkáért Díja kitüntetés Borsod-Abaúj-Zemplén megyében vagy a megye érdekében a szociális ágazatban dolgozó azon személyek és közösségek részére adományozható, akik sokat tettek a megye szociális ellátása területén, elhívatott, áldozatkész és színvonalas munkájukkal segítették a rászorulókat, a társadalom nehéz sorsú fiataljait, időseit, a szenvedélybetegeket, kimagasló munkát végeztek, illetve kiemelkedő eredményeket értek el az egyéni gondoskodás, az intézményi ellátás és a szociális igazgatás területén.

 

A kitüntetés adományozását 2022. augusztus 22. napjáig kezdeményezhetik a kitüntetés részletes leírásában megjelöltek.

A kitüntetésre javasolt személy szakmai munkájának, tevékenységének bemutatását tartalmazó kezdeményezést az elnok@hivatal.baz.hu címre kérjük megküldeni.

A részletes felhívások letölthetőek az alábbi linkekről:

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat „Pro Comitatu” Díja

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Alkotói Díja

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Vay Ábrahám Tudományos Díja

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szociális Munkáért Díja

 

Vissza