Elismerés az életért2022. június 29. (szerda) 12:44Ünnepélyes keretek között adta át az egészségügyben dolgozóknak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szent Erzsébet és Kossuth Zsuzsanna Díját a megyei közgyűlés elnöke, Bánné dr. Gál Boglárka.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szent Erzsébet Díja azon személyeknek adományozható, akik az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése és a gyógyítás területén végzett magas színvonalú tevékenységükkel hosszú időn át eredményesen szolgálták a megye lakosságát.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szent Erzsébet Díj kitüntetést adományozott:

Dr. Horváthné Dr. Antal Magdolna gyermekorvos és Dr. Horváth Dezső János belgyógyász, háziorvos házaspár, valamint Bársony Istvánné, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Szülészet-nőgyógyászati osztály, osztályvezető főnővére részére.

2368_1_330.jpg

2368_2_330.jpg

A Szent Erzsébet Díj után a Kossuth Zsuzsanna Díj átadása következett, amely azon személyek és közösségek részére adományozható, akik a megyében vagy a megye érdekében a betegek ellátása, gyógyítása, az emberi élet mentése, a járványok, a betegségek megelőzése és az egészségügyi igazgatás területén végzett elhivatott, áldozatkész és színvonalas munkájukkal eredményesen szolgálták a megye lakosságát.

A Megyei Önkormányzat Kossuth Zsuzsanna Díjat adományozott:

  • Czövekné Kerékgyártó Veronika, Kazincbarcikai Kórház, gazdasági vezető;
  • Hevérné Holló Veronika, Almási Balogh Pál Kórház (Ózd), Szülészet-Nőgyógyászati osztály, neonatológiai szakasszisztens, csecsemő és gyermekápoló.
  • Hojdák Tibor, OMSZ, a tiszalúci esetkocsi csapatának korelnöke, kivonuló mentőtiszt;
  • Jászberényi Judit, Almási Balogh Pál Kórház (Ózd), ápolási igazgató;
  • Kallóné Szilvási Zita, a Mezőcsáti Kistérség Humánszolgáltató Központ intézményvezetője, a Mezőcsáti Boldog Gizella Karitász Csoport vezetője;
  • Kovács Zsuzsanna, ózdi háziorvosi körzetben dolgozó általános ápoló, felnőtt szakápoló,
  • Szabó Márta Erzsébet, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Traumatológiai Osztály, osztályvezető főnővére részére.

 2368_3_330.jpg

Ugyanezen a közgyűlésen adták át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Lévay József Díját dr. Prokai Margitnak, a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár nyugalmazott igazgatójának. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Lévay József Díja azoknak a megyében élő és tevékenykedő, a megyében született, vagy munkásságukkal a megyéhez kötődő személyeknek adományozható, akik magas színvonalú tevékenységet fejtettek ki a közösség közigazgatási, közéletével, a hatóságok munkájával, működésével kapcsolatban, illetve a közszolgálat területén kimagasló teljesítményt értek el.

2368_4_330.jpg

A díjat rendhagyó módon azért a júniusi közgyűlésen adta át Bánné dr. Gál Boglárka, mert a Díjazott a Megyenapon rendezett díjátadón nem tudott részt venni.

Vissza