Megalakult a Megyei Ifjúsági Tanács2022. június 24. (péntek) 11:25A 15 tagot számláló Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ifjúsági Tanács véleményére, ötleteire mind a Megyei Önkormányzat, mind a Kormányhivatal számít.

2364_0_330.jpg

Az alakuló ülést Szabó Gergely, a megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg, aki arra biztatta a fiatalokat, hogy legyenek bátrak, és véleményüket bátran vállalják fel. – Mert ugyan a megyei önkormányzatnak nem törvény által előírt feladata például egy ifjúsági szervezet létrehozása, ugyanakkor a törvény által előírt feladatait úgy tudja teljes értékűen és felelősségteljesen ellátni, ha a megyében élő fiatalokat bevonja az őket érintő döntésekbe – mondta a megyei közgyűlés alelnöke.

2364_1_330.jpg

Ezt követően a Megyei Ifjúsági Tanács jelen lévő tagjai megválasztották tisztségviselőiket. A tanács tagjai középiskolai vagy felsőfokú tanulmányokat végző 16–26 éves fiatalok, elnöküknek Dombi Balázs Sándort választottak, aki „székfoglalójában” elmondta, lokálpatriótaként nem feladatnak, hanem szolgálatnak tekinti a tisztséget. Hit, alázat és akarat kell ahhoz, hogy eredményesen dolgozhassanak – tette hozzá.

2364_2_330.jpg

Az alakuló ülésen ezt követően, rendhagyó módon szakmai előadások következtek. Az elsőt Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott tartotta, aki párbeszédre invitálta az ifjúságot. Hozzátette: a következő hónapokban felmérik, mik az igényeik, hogyan tudnák a megye javára fordítani ötleteiket, hiszen a jövő mindig a fiatalok kezében van. A negatív sztereotípiákat fel kell számolni, pozitív irányba fordítani, ehhez pedig növelni kell az ifjú munkavállalók számát a megyei munkaerőpiacon. Ennek elérésére szakmai tapasztalatot biztosítanak, melyre kiváló lehet a diákmunka és a duális képzés is.

2364_3_330.jpg

Ugyancsak a fiatalokhoz szóló előadást tartott Tógyerné Nagy Viktória, a Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ munkatársa arról, miért érdemes fiatalon ifjúsági szervezetben tevékenykedni, és milyen szerepet tölt, tölthet be egy ifjúsági szervezet a fiatalok életében.

Vissza