Comenius-díj, zárszámadás, tájékoztatók2022. május 30. (hétfő) 16:16Huszonegy napirendi pontot tárgyalt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat májusi közgyűlésén.

Első napirendi pontként adták át a megye legkiválóbbnak ítélt, példamutató munkát végző pedagógusainak a Comenius-díjat.

A közgyűlés a továbbiakban megvitatta az önkormányzat 2021. évi költségvetésének teljesítését és megalkották a tavalyi év zárszámadásáról szóló önkormányzati rendeletet is.

2359_1_330.jpg

A megyei önkormányzat tavalyi zárszámadása szerint az eredetileg tervezett bevételi főösszeg 1,32 milliárd forint volt, amely év közben 1,54 milliárdra változott, de végül is 92,93 százalékos teljesüléssel 1,43 milliárd forint lett év végére. A kiadási oldalon 1,32 milliárd volt a terv, amely év közben 1,54 milliárdra nőtt, ám az év végén 939 millió forinttal zárt, amely mindössze 60,74 százalékos teljesítést jelent. A személyi kiadások, a bérek és járulékok, a dologi kiadások, a működési költségek, a nemzetközi kötelezettségek mind-mind kevesebb pénzt igényeltek a tervezettnél, így alakulhatott ki az a helyzet, hogy a kiadási főösszeg kisebb a vártnál.

2359_2_330.jpg

Ezen kívül a képviselők beszámolót hallhattak a megye 2017-2022 közötti környezetvédelmi programjának időarányos megvalósításáról, valamint tájékoztatót az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt., a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság és a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság helyi kirendeltségeinek előző évi tevékenységéről.

A Tisza-tó és a Tokaj Borvidék fejlesztési tanácsainak tavalyi tevékenységéről, az általuk kezelt források felhasználásáról és döntéseikről is elhangzott beszámoló.

Vissza