Átadták a Comenius díjat2022. május 30. (hétfő) 15:29A májusi közgyűlésen, ünnepélyes keretek között tíz pedagógusnak adta át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés Comenius díjait Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke és Szabó Gergely alelnök.

A kitüntetés azoknak a megyében dolgozó vagy életükkel és munkásságukkal a megyéhez kötődő óvodapedagógusoknak, tanítóknak, tanároknak, főiskolai és egyetemi oktatóknak adományozható, akik oktató-nevelő munkájuk során jelentős eredményt értek el a jövő generációjának nevelése, oktatása, élethivatásukra történő szakmai és emberi felkészítésük területén, továbbá a pedagógiai gyakorlatot támogató tudományos tevékenységet végeznek.

2022-ben Comenius díjat kapott:

Derekasné Orosz Andrea, a bükkábrányi Arany János Általános Iskola intézményvezetője, magyar nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár, közoktatási vezető, mesterpedagógus.

Horváth Ilona, a putnoki Péczeli József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője, tanító, mesterpedagógus.

Jurácsik Tünde, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálati Intézet, KAMILLA Korai Fejlesztő és Tanácsadó Szolgálat munkatársa, intenzív nevelés okleveles tanár, oligofrén–szomatopedagógiai tanár, mesterpedagógus.

Kányási Hedvig, a girincsi Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény intézményvezetője, gyógypedagógus.

Mencsik Gyula, Berentei Általános Iskola, testnevelő tanár, labdarugó sportoktató.

Molnár Róbertné, tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium és Kollégium intézményvezető-helyettese, matematika-fizika szakos tanár, közoktatási vezető.

Papp Ilona, a szögligeti Ménes-völgyi Tudásvető Alapítványi Általános Iskola alapítója, jelenleg óraadó tanár, matematika-kémia-informatika tanár.

Remeczki Imre, a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium történelem szakos tanára, a Magyar Ifjak a Nemzeti Közösségvállalásért Egyesület előadóművésze.

Tállai András Lászlóné, a mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola szakmai igazgatóhelyettese, közgazdásztanár, közoktatási vezető.

Zelina Zoltánné, a sátoraljaújhelyi Hétszínvirág Óvoda, Szlovák és Német Nemzetiségi Óvoda, Bölcsőde Intézményvezetője, mesterpedagógusa.

Vissza