Értékes és sikeres Kézműves Fesztivál2022. május 11. (szerda) 09:53A Megyeháza udvara adott otthont pénteken az I. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értékek Kézműves Fesztiválnak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat mindig is kiemelt figyelmet fordított a hagyományápolásra, a megye értékeinek megismertetésére és népszerűsítésére. Küldetése a megye egyedülálló kincseinek felkutatása és továbbörökítése az utókor számára. Ennek jegyében első alkalommal rendeztük meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értékek Kézműves Fesztivált a Megyeháza udvarán. A kezdeményezés mellé állt az MVM mint kiemelt támogató.  

A Megyeháza udvarán többtucatnyi termelő portékája várta a vásárlókat. A kézművesek igyekeztek a gyártási folyamatokba is bevezetni a látogatókat. A fesztiválszínpadon pedig közben megyei tehetségek adtak számot tudásukról.   

Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke így értékelte a Fesztivált. „A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értékek Kézműves Fesztivál túlszárnyalta előzetes elvárásainkat. Az esemény ötlete, a Fesztivál életre hívása jó pár hónappal ezelőtt fogalmazódott meg bennem. Hatalmas öröm, hogy 30 kézműves kiállító árulhatta portékáját a Megyeháza udvarán, ezzel pedig behozták a vidék ízeit a megyeszékhelyre. A sikert mutatja, hogy volt kiállító, akinek haza kellett utaznia áruért, hiszen az eredeti készlet napközben már elfogyott. A gasztronómiai árusokon kívül a fonott áru, a virág és a kézzel készült porcelán ékszer is fantasztikusan fogyott, ez pedig jó visszajelzés arra, hogy hamarosan újra tető alá hozzuk a megyei értékek vásárát! Ezúton is köszönöm az MVM csoportnak, hogy az esemény fő szponzoraként támogatta elképzeléseinket a helyi termékek népszerűsítésében. Köszönöm továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén megye fiatal tehetségeinek, és a Spider Mentőcsoportnak, hogy színesítették a vásár programját!” 

 

Vissza