Helyből, helyben, helyieknek – Megyei Értékek Kézműves Fesztivál2022. május 5. (csütörtök) 11:07Május 6-án, pénteken kinyílik a Megyeháza kapuja és az udvara megtelik a megye kincseivel: 11 órakor kezdetét veszi a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értékek Kézműves Fesztivál. A Fesztivál kiemelt támogatója az MVM.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat mindig is kiemelt figyelmet fordított a hagyományápolásra, a megye értékeinek megismertetésére és népszerűsítésére. Küldetése a megye egyedülálló kincseinek felkutatása és továbbörökítése az utókor számára.

A hagyományőrzés jóval több mint az ősök előtti tisztelet. Identitáserősítő szerepe és a térséghez, közösséghez való tartozás érzésének növelése elvitathatatlan érdeme. Ezt a megyei önkormányzat is felismerte, és számos olyan program szervezésében vállal főszerepet, amelyek népszerűsítik helyi értékeinket, hozzájárulva ezzel a megye gazdasági fellendüléséhez is.

2349_4.jpg

Épp ezért idén első alkalommal megrendezi a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értékek Kézműves Fesztivált, a Megyeháza udvarán, ahol minden megtalálható lesz, mi szemszájnak ingere: a sajtoktól a füstölt áruig, a szörpökön és lekvárokon át, a házi savanyúságig. Emellett kézműves sörök, borok és pálinka, fonott áruk, desszertek és ékszerek várják a vásárolni vágyókat!

A kezdeményezés mellé állt az MVM Csoport, mint kiemelt támogató. A vállalatcsoport támogatja az értékteremtő és megőrző kezdeményezéseket, kiemelt támogatási területe továbbá a helyi közösségek segítése; a városi, városkörnyéki és vidéki területek közötti kedvező gazdasági, társadalmi és környezeti kapcsolatok támogatása.

2349_1.jpg

Értékek a színpadon is

A fesztiválszínpadon egész nap szuper programok várják a látogatókat a megye tehetségeivel, az árusok pedig bemutatják kézműves portékáikat, hogy láthassák az érdeklődők, mi hogyan készül, hogy milyen csodás vidék Borsod-Abaúj-Zemplén! Ezek mellett kutyás bemutató, fiatal helyi tehetségek és több tucat helyi termelő portékája várja a látogatókat május 6-án, a Megyeháza udvarán Miskolcon, a Városház tér 1. szám alatt.

A fesztivál 11 órakor kinyitja kapuit, hogy mindenki a saját szemével győződhessen meg róla, mennyi érték rejlik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Jöjjön el, ismerje meg, kóstolja végig és töltse tele a kosarát Borsod-Abaúj-Zemplén megye finomságaival!

A fesztivál kiemelt támogatója az MVM

2349_2.jpg

Részletes program:

11:00-11:15 Balla Riana Emma

11:15-11:30 Megnyitó

Beszédet mond:

Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke,

Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő,

Dr. Alakszai Zoltán Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormánymegbízott.

11:30-11:45 Balla Riana Emma

11:50-12:30 Avas Táncegyüttes

12:40-13:00 Szécsi Viktória

13:10-14:00 Spider Mentőcsoport és kutyás polgárőrök bemutatója

14:10-14:40 Hulényi Laura

14:50-16:00 Fiatal megyei tehetségek: Éva Bence, Müller Csenge, Kovács Noé és Balázs Vid

16:30-16:50 Harmat Dávid

17:00-17:30 Nahaj Péter

2349_3.jpg

 

Vissza