Megyei Civil Nap Putnokon2021. szeptember 27. (hétfő) 15:34Szeptember 24-én tartották meg a Megyei Civil Napot Putnokon, ahol mintegy 25 megyei civil szervezet mutatkozhatott be, és ismerkedhetett meg egymással.

2254_1.jpg

„Büszkeséggel tölt el, ahogy Önökre nézek. Büszke vagyok Borsod-Abaúj-Zemplén megye közösségi erejére, arra, hogy itt nem csak úgy elmúlik az idő az emberek feje fölött, hanem tartalmasan, közösségben, produktívan telik" – fogalmazott Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, a civil nap megnyitója alkalmával. Hozzátette: ahhoz, hogy fejlődni tudjon egy megye az önkormányzatoknak, a vállalkozásoknak és a civileknek együtt kell működniük. Hiszen egyik sem létezhet a másik nélkül, így a közösség fejlesztése, közös érdekünk, és közös célunk.

2254_4.jpg

– Éppen ezért határoztunk úgy, hogy évente egyszer lehetőséget biztosítunk arra, hogy a megyében működő civil szervezetek bemutatkozhassanak. A megye legkülönbözőbb részéről érkező egyesületek a színpadon beszélhettek küldetéseikről, munkájukról és eredményeikről, sátraikban pedig a közönséggel is lehetőségük volt találkozni – fogalmazott az elnök.

2254_2.jpg

Autentikus ízek, kézműves portékák és mentőkutyák bemutatója fogadta a putnoki sportcsarnokhoz látogatókat, csak, hogy néhányat említsünk a színes programkínálatból. 

2254_5.jpg

A Megyei Civil Nap az „Identitás erősítése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében" című projekt keretein belül valósult meg.

2254_3.jpg

Vissza