Sárospatakra érkeztek a megye kincsei2020. március 3. (kedd) 10:45Putnok után Sárospatakra érkezett a „Kincseink – Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Öröksége” című vándorkiállítás, ami két héten keresztül várja a látogatókat a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola aulájában.

Március 2-án második állomásához érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár vándorkiállítása. A megye kincseit felvonultató gyűjtemény április végéig nyolc helyszínre látogat el, hogy megismertesse a fiatalokkal a térség kulturális értékeit. Putnok után másodikként Sárospatak ad otthont a tárlatnak.

2139_2_680.jpg

A közgyűlés elnöke ajánlotta a gyerekek és pedagógusok figyelmébe a megyei értékeket felvonultató tárlatot

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár – a szervezet 2013-as megalakulása óta – a térség arculatformáló és identitásőrző elemeinek gyűjtőhelyévé vált. A körülöttünk lévő értékek megismertetésén, továbbörökítésén, megőrzésén túl a közösségi művelődés szellemisége jegyében az értéktár mozgalom jelentősége és célja a különböző generációk megerősítésében rajzolódik ki.

2139_0_680.jpg

A diákok fogékonynak bizonyultak a téma iránt

A kiállítás az Agrárminisztérium „A nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására” elnevezésű pályázatának keretein belül valósul meg.

Vissza