A felzárkózásról tanácskoztak2019. november 27. (szerda) 16:03Negyedik alkalommal rendezték meg kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szász-termében a Megyei Felzárkózási Fórumot.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, Bánné dr. Gál Boglárka beszédében kiemelte, hogy rendkívül fontosnak tartja a felzárkózás elősegítő programok működtetését és a felzárkózás-politikai résztvevők rendszer szakmai egyeztetését, hiszen a megyében a hátrányos helyzetű, perifériára szorult települések aránya magasabb az országos átlagnál, ebből következően a mélyszegénységben élők aránya magas.

 2097_0_680.jpg

Tekintettel megyénk adottságaira szükség van a felzárkózást segítő eszközök, lehetőségek igénybe  vételére -emlékeztetett a közgyűlés elnöke

A szakmai fórum Sörös Iván a Belügyminisztérium, Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárság, Gyermekesély Főosztályának főosztályvezetője, Lónárt Csaba Attila a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény intézményvezetője és Sándor Tamás a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Végtelen lehetőség című programjának szakmai vezetője tartott előadást a felzárkózás témakörében.

 2097_1_680.jpg

Fórum közben - sok hasznos információ elhangzott

A szakmai előadást követően a meghívott szakemberek egy kerekasztal beszélgetés keretében osztották meg véleményüket a megyei szintű felzárkózáspolitika intézményi szereplői közötti együttműködéssel kapcsolatban.

Vissza