Választási felkészítő2019. szeptember 18. (szerda) 14:41Választási felkészítő értekezletet tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Iroda a helyi választási irodák vezetői részére. Az értekezletet megtisztelte jelenlétével Dr. Pálffy Ilona asszony, a Nemzeti Választási Iroda elnöke. A felkészítő napirendje a helyi választási iroda vezetőinek feladataihoz igazodott, kiemelten kezelve a választás napját megelőző feladatokat.

Dr. Kovács János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Iroda vezetőjének köszöntőjét, és aktuális kérdéseket érintő bevezetőjét követően Dr. Pálffy Ilona elnök asszony tartott előadást.

 2057_2_680.jpg

Dr. Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke

Az előadásának témája a 2019. október 13. napjára kitűzött polgármesterek és önkormányzati képviselők, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választása napjáig a helyi választási irodák vezetői előtt álló feladatok áttekintése volt. Érintette a Szavazólapok adattartamának meghatározásához kapcsolódó feladatokat, és részletesen szólt a nemzetiségi önkormányzati képviselők választása kapcsán a helyi választási irodák előtt álló kihívásokról.

 2057_3_680.jpg

A helyi választási irodák vezető az előttük álló feladatokról kaptak tájékoztatást

Dr. Jackli Tamás, a Nemzeti Választási Iroda elnöki főtanácsadója a választási bizottságok megválasztásához és működéséhez kapcsolódó jogi kérdésekről, valamint a jogorvoslati eljárás helyi választási irodákat érintő kérdéseiről tartott előadást.

Tóthné dr. Majoros Mária, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Iroda tagja a helyi választási irodák feladatkörébe tartozó nyilvántartási, kérelemkezelési feladatokról, a választási bizottságok munkájának segítéséről, ezen belül a döntés-előkészítési feladatokról, és a kampánytevékenységről tartott előadást.

Mácsai Mónika a Területi Választási Iroda pénzügyi csoportvezetője a választási eljárás pénzügyi lebonyolításáról, a kapcsolódó pénzügyi elszámolás elkészítésének szabályairól tájékoztatta a jelenlevő irodavezetőket.

 2057_1_680.jpg

A Megyeháza Díszterme színültig megtelt

Az előadásokat követően kérdéseket tehettek fel a jelenlevők elnök asszonynak és munkatársának, amely során mindenki számára szakmailag hasznos konzultáció alakult ki.

Dr. Kovács János TVI vezető zárszavában tájékoztatta az irodavezetőket, hogy a felkészítő sorozat következő állomása a jegyzőkönyvvezetők képzése a választásnapi feladatokról.

 

 

 

 

 

 

Vissza