Tehenészeti telepen érdeklődtek az álláskeresők2019. augusztus 16. (péntek) 08:59Az állattenyésztés volt a középpontban az augusztus 14-i szakmabemutatón, mely a Megyei Paktum program keretében a Mezőcsát és térsége Foglalkoztatási Paktumiroda és a Mezőcsáti Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának közreműködésével valósult meg.

A Taskó és Társa Kft. tehenészeti telepén, Tiszakeszin Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a rendezvényen résztvevőket, ismertette a foglalkoztatási projekt célját kiemelve a szakmabemutató rendezvények fontosságát.

2034_0_680.jpg

A tehenészetet megtekintettel Török Dezső (balról a második) is

Czókó János, a telep ágazatvezetője vezette körbe a jelenlévőket a területen, bemutatta a családi vállalkozást. Elmondta, hogy a kft. 2003-ban alakult, a növénytermesztés és a mezőgazdasági szolgáltatásnyújtás mellett az állattartás is a tevékenységi körébe tartozik. Ismertette a telepen betölthető munkaköröket (állattartó szakmunkás; állattenyésztő és állategészségügyi technikus; aranykalászos gazda; mezőgazdasági gépész, gépésztechnikus; mezőgazdasági technikus) és a foglalkoztatás feltételeit. Az állattenyésztő telepen a bejárás során az érdeklődők által feltett kérdésekre is készségesen válaszolt a házigazda.

 2034_1_680.jpg

Az érdeklődők

A Megyei Paktum következő szakmabemutató rendezvényére 2019. szeptember 24-én Forrón, az Abaújtej Közös Vállalatnál kerül sor.

Vissza