Középpontban a foglalkoztatás2019. május 31. (péntek) 12:50A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés csütörtökön munkaterv szerinti ülést tartott, amely középpontjában a Megyei Kormányhivatal tevékenységéről, ezen belül is első sorban a munkaerőpiaci helyzetről esett szó.

Török Dezső, a közgyűlés elnöke részletes tájékoztatást adott az április 25-ei ülés óta történt fontosabb eseményekről, döntésekről, amelyekről honlapunkon, a www.baz.hu-n olvashatnak részletesen.

2012_2_680.jpg

Beszámoló hangzott el a 2018. évi költségvetés végrehajtásáról és megalkották az előző évről szóló zárszámadást. Dr. Kovács János, megyei főjegyző kiemelte, hogy hitel és kifizetetlen számlatartozás nélkül gazdálkodtak. A Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések című pályázat előrehaladásáról készült tájékoztatót a közgyűlés tudomásul vette. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal több témában adott tájékoztatást. A foglalkoztatással kapcsolatban feltett kérdésekre Lórántné Orosz Edit főosztályvezető részletesen válaszolt. Elmondta, hogy a munkaerőpiaci reform keretében erősítik a céges kapcsolatokat. Ezzel is segíteni kívánják a felek közti koordinációt.

2012_3_680.jpg

A közgyűlés tudomásul vette a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatóságának tevékenységéről valamint a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elmúlt évi tevékenységéről készült tájékoztatókat.

 2012_1_680.jpg

Az ülést követően közmeghallgatást tartott a megyei közgyűlés.

Vissza