Aláírások a Közös Agrárpolitikáért (KAP)2019. május 21. (kedd) 11:33A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a MAGOSZ a közös agrárpolitikából Magyarországnak jutó források megőrzésére országos aláírásgyűjtést szervezett, amely megyei zárórendezvényén, kedden délelőtt a Megyeházán kiderült, hogy Borsod-Abaúj-Zemplénben 10096-an támogatták a kezdeményezést.

A rendezvényen részt vett és házigazdaként köszöntötte az akció szervezőit Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke. Ezt követően Taskó József, a NAK megyei elnöke emlékeztetett rá, hogy az EU-n belül a magyar agrárium produkálta az egyik leggyorsabb fejlődést, azonban csökkenő támogatási intenzitás mellett ez nem tartható fenn, romlani fog az ágazat versenyképessége. Nem értett egyet a forráselvonással, esetleges átcsoportosítással a migránspolitikára. Bejelentette, hogy a megyében 10096 aláírás gyűlt össze ennek támogatására.

2005_1_680.jpg

Aktívan részt vettek az aláírásgyűjtésben

Jakab István a MAGOSZ elnöke, az Országgyűlés alelnöke komoly fenyegetésnek nevezte a költségvetési elvonások, átcsoportosítások kilátásba helyezését (amiről már csak a következő EU parlament dönthet). AZ EU agrárbüdzsé tervezetével kapcsolatban kifogásolta azt is, hogy a források 30 százalékát környezetvédelmi projektekre nevesítenék. Visszautasította az úgynevezett jogállamisági kritériumot is, mint a politikai zsarolás eszközét. Az erős európai nemzetek közösségét szorgalmazta.

2005_0_680.jpg

Gratuláció

A beszédeket követően ünnepélyes keretek közt átadták az aláírásgyűjtésben aktív személyeknek a köszönő okleveleket.

2005_2_680.jpg

A rendezvény végén közös kép is készült

Vissza