Megújult a szögedi óvoda2019. május 14. (kedd) 09:45Ünnepélyesen szalagátvágással felavatták szombaton Sajószöged megújult óvodáját. A rendezvényen részt vett Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke és Koncz Ferenc, a térség országgyűlési képviselője is.

Török Dezső beszédében szólt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programról, amely keretében óvodák felújítása is szerepel. „Sajószöged Önkormányzata élt a lehetőséggel a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Önkormányzat pedig szerepet vállalt a pályázatban, mint konzorciumi partner a projekt menedzseri feladatokat látta el. A település önkormányzata az elmúlt 50 évben kisebb felújításokat ugyan végrehajtott, viszont most a megnövekedett lakosság miatt egy újabb csoportszobával is ki szerette volna egészíteni az épületet, most már 75 gyermek fogadására van lehetőség. Ezért teljes szerkezeti átalakításokra is szükség volt és megújult a konyha, a villamos berendezések. Továbbiakban köszönetét fejezte ki a kivitelezőknek, a település önkormányzatának, mert saját forrásukat is hozzá kellett tenni.

2002_0_680.jpg

Az avatás pillanatai

Beszédében kiemelte, hogy ha a szülő elmegy dolgozni reggel, akkor gyermekét biztonságban tudja, jó helyen nevelkedjen, és itt minden adott ehhez. Méltatta az óvodapedagógusokat is, hiszen ők egy életen át szívvel-lélekkel foglalkoznak a gyermekekkel.

Koncz Ferenc kiemelte, hogy a több mint 170 millió forint támogatási összeg jó helyre került, mert Sajószöged azon kevés települések közé tartozik, ahol nő a lélekszám, így a bölcsődés és az óvodás gyerekek száma is folyamatosan emelkedik, és ez rendkívül örömteli. Mindig a gyermek és a család az első! „Akkor tudjuk magunkat biztonságban, ha gyermek, unoka és a család vesz körül minket, így tudunk örülni az apró pillanatoknak. Az óvónők esetében még különlegesebben jelentkezik ez, hiszen nem csak a saját gyermekeikben élik meg ezeket a csodákat, hanem más gyerekében is. És ha ilyen szép óvodát tudunk átadni a közösség számára ezzel, tudjuk biztosítani a jövőt.”

2002_1_680.jpg

A vendégek bejárták az ovit

Dr. Gulyás Mihály, a település polgármestere köszönetét fejezte ki a megyei közgyűlés elnökének, akivel minden szinten sikerült együttműködnie, az országgyűlési képviselőnek a támogatást, a kivitelezőnek a munkát, a közvetlen kollégáknak, az óvónőknek és a dajkának és a község nyugdíjasainak a sok segítséget. „Ha az alapokat lerakjuk a bölcsődékre, az óvodákra és az iskolákra - amit megújítunk itt a közeljövőben - akkor 50-100 évre meg lehet határozni egy település jövőjét. Ez nemcsak a magam, hanem mindannyiunk sikere is, és ezért örüljünk ennek.”

2002_2_680.jpg

Nagy sikert aratott a gyerekek műsora

A köszöntők elhangzása után az óvoda növendékei adták elő egy kis műsort. A református és a katolikus egyház képviselői  megáldották az épületet.  

Vissza