Választási felkészítés a Megyeházán2019. április 3. (szerda) 12:47A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Iroda (TVI) szervezésében az EP képviselők választásával kapcsolatos tájékoztatót tartottak a vonatkozó jogszabályi- és az informatikai háttérről, kiemelten az adatbiztonság témakörében szerdán délelőtt a Megyeházán.

Dr. Kovács János, megyei főjegyző, mint a TVI vezetője köszöntötte a résztvevő jegyzőket, aljegyzőket, bejelentette, hogy ezzel a rendezvénnyel hivatalosan is elkezdődött a megyében a május 26.-ai EP választás lebonyolítására történő felkészülés. Emlékeztetett rá, hogy kisebb változtatásoktól eltekintve 29 éve (a rendszerváltástól) működik a meglévő választási struktúra. Kiállta az idő próbáját, ami a szervezett munkának is köszönhető. Kitért rá, hogy megyénkben 358 település található, ezért a választási lebonyolítása nagy kihívás, lesznek feladatok, munkák amelyeket időben el kell végezni.

1977_0_680.jpg

Teljesen megtelt a díszterem résztvevővel

Ezt követően ismertette a választással kapcsolatos magyarországi jogi hátteret. Szóba kerültek olyan speciális témák is, mint az átjelentkezés és a mozgóurna kérése. Az előbbivel kapcsolatban több nagyvárosban korábban jelentkezett problémák megelőzése  érdekében jogszabályi úton történt intézkedés. Konkrét gyakorlati példákat is említett, illetve dr. Kovács János szólt a jogorvoslati lehetőségekről is.

1977_1_680.jpg

Dr. Kovács János ismertette a jogi hátteret

Ezt követően két előadás hangzott el az adatbiztonság, informatika témakörében.

1977_2_680.jpg

A téma  

Vissza