THINGS+ projekttalálkozó Lódz városában2019. április 2. (kedd) 12:01A THINGS+ projekt résztvevői számára az elmúlt héten Lengyelországban, Lódz városában tartottak projekt-találkozót és tanácsadó testületi ülést, amelyen a Bora ’94 Kft. és a megyei önkormányzat is képviseltette magát.

 Az 1900-as évek elején épült az első erőmű Lódz területén EC1 néven, amely közel 100 éven át biztosította a város áramellátását. Az egykori gépcsarnok helyén ma koncertterem működik, a bojler csarnokban planetáriumot alakítottak ki, emellett számos kiállítás mutatja be az ipari örökség e különleges emlékének egykori működését. A létesítmény a tudomány és a technika fellegvára, oktatási, kulturális és társadalmi célokat szolgál, ’EC1 Tudomány és technika központja’ néven.  Ez az épületkomplexum adott otthont a THINGS+ projektüléseknek is. 

1975_2_680.jpg

 A THINGS+ projekt az Interreg Central Europe program keretében valósul meg és a termelő vállalkozások számára dolgoz ki és vezet be kísérleti jelleggel innovatív szolgáltatási folyamatokat. A projekt teljes költségvetése közel 2 millió euro, a megvalósítása 2020. nyaráig tart.  A projekt eredményeképpen 100 kis- és középvállalkozás a gyakorlatban tesztelheti az új, innovatív kompetenciáit amelyeket üzleti portfóliójukba illesztenek. A THINGS+ projektet megvalósító partnerek személyre szabott tanácsadással és szolgáltatásokkal támogatják a vállalkozásokat e célok elérésében.

A projekt partnerek Ausztria, Horvátország, Cseh Köztársaság, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia, Szlovénia, Németország és Olaszország intézményei, egyetemei, technológiai kutatóintézetei, fejlesztési ügynökségei sorából kerülnek ki. A magyar projekt partner a BORA 94 Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség Kft.

A projekt tanácsadó testületének meghívott tagja a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Önkormányzat, mint a regionális-megyei szintet képviselő politikai döntéshozó testület. A tanácsadó testületen keresztül kerülnek bekapcsolásra a projektbe azok a döntéshozók, amelyek szakpolitikai ajánlásokat fogalmazhatnak meg a szolgáltatás innovációhoz kapcsolódóan.

 1975_1_680.jpg

A kétnapos projektülés során a partnerek az eddig elért eredményeket, illetve a megvalósítás során fellépő problémákat elemezték, megvitatták a szakmai előrehaladás és a pénzügyi teljesítés részleteit, valamint a következő mérföldkőig teljesítendő feladatokat. Bemutatásra kerültek emellett a szolgáltatás-innováció területéről jó gyakorlatok és döntés született egy ezzel kapcsolatos katalógus készítéséről.

A tanácsadó testület ülésén a résztvevők sorában a regionális és megyei szintű önkormányzati szereplők a vállalkozások számára nyújtott szolgáltatásokról, illetve a pályázati támogatási rendszerekről nyújtottak részletes információt.

A magyar projekt partner képviseletében a projekt-találkozón a Bora 94 Kft ügyvezetője és a felelős projektmenedzser, a tanácsadó testület ülésén együttműködő partnerként a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Terület- és Vidékfejlesztési osztályának vezetője vett részt.

Vissza