A diáksportolókat köszöntötték2018. december 10. (hétfő) 09:52A hagyományokat folytatva az év zárásaként a pénteken a Megyeházán köszöntötték Borsod-Abaúj-Zemplén legtehetségesebb, legeredményesebb diák sportolóit, illetve átadták a Jó tanuló, jó sportoló díjakat.

Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, mint házigazda mondott köszöntőt. Emlékeztetett rá, hogy mi, magyarok a világ előtt két dologgal, a sportolókkal és a Nobel-díjas tudósokkal szoktunk a legszívesebben büszkélkedni. Ez a nap most a sportolóké, edzőké, sportvezetőké. Mivel a közel múltban volt a londoni 6-3 évfordulója, Buzánszky Jenőt, a legendás hátvédet idézve kiemelte, hogy aki magára ölti a címeres mezt, annak "kutya kötelessége megszakadni a pályán."  Becsületesen küzdeni kell. "Az emberek megbecsülését, a tiszteletet nem lehet megvenni, csak kivívni."  Az eredményes szerepléshez pedig önmagában kevés a tehetség, edzeni, dolgozni kell nagyon sokat. Természetesen nem lesz minden utánpótlás versenyzőből nagy bajnok, válogatott híresség, de az is nagy érték, ha testben és lélekben egészséges felnőtté válnak. Ezért nem szabad elhanyagolni a tanulást sem.

1936_0_680.jpg

A jövő reménységei


Zárásként Török Dezső megköszönte a tanárok, edzők, sportvezetők és a családok támogatását, amely ott van minden siker mögött. A lassan véget érő év eredményeiről, diáksport eseményeiről Fazekas Miklósné, a megyei diáksport és szabadidő egyesület elnöke szólt. A rendezvény keretében díjazták a legjobb sportolókat, iskolákat, felkészítő tanárokat, edzőket és átadták többek közt a Jó tanuló, jó sportoló díjakat.

 1936_1_680.jpg

A rendezvényt megtisztelte részvételével, balról: dr. Kovács János, megyei főjegyző, Negrutz Ágoston, agrárminiszter főtanácsadója, Török Dezső és Fazekas Miklósné

Vissza