Állásbörze az egyetemen2018. október 4. (csütörtök) 10:39Az Észak Magyarország című napilap kiadója Állásbörzét rendezett szerdán a Miskolci Egyetem díszaulájában. Köszöntőt mondott Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, Demeter Ervin megyei kormánymegbízott, Bihall Tamás, a BOKIK elnöke és Uri Mariann, az Észak megbízott főszerkesztője.

Török Dezső emlékeztetett rá, hogy Borsod-Abaúj-Zemplénben egyszerre van jelen a munkanélküliség és a munkaerőhiány. Az állásbörze segíthet egymásra találni a munkakeresőket és a munkaadókat. A megyei önkormányzat ebben, mintegy katalizátorként kívánja segíteni a foglalkoztatás, s ezen keresztül a megye lakosságmegtartó képességének az életminőség  javítását. Ennek eszköze a konzorciumban megvalósított foglalkoztatási paktum. Ezen túlmenően szólt a TOP projektek gazdaságélénkítő, foglalkoztatást javító hatásairól.

1907_0_680.jpg

A megnyitó ünnepélyes pillanatai, köszöntőt mondott Török Dezső

A kiállítók sorában ott volt a megyei paktumiroda is. Az eseményen lehetőség nyílt a projekt közvetlen/közvetett célcsoportjaival való személyes találkozóra. Szóbeli tájékoztatáson, szórólapokon keresztül ismerkedhettek meg az érdeklődők a program nyújtotta támogatási lehetőségekkel, szolgáltatásokkal.  Sokan éltek  a lehetőséggel.

1907_1_680.jpg

A megyei paktumiroda standja

Mintegy 60 kiállító cég részére nyújtottak információt és meghívták őket a paktum soron következő rendezvényeire. Szó volt a foglalkoztatók számára nyújtott tanácsadási rendezvényekről, a vállalkozások vezetőinek, munkatársainak rendezett tréningről.

A megyei paktumiroda munkatársai a TOP-5.1.1-15-BO1-2016-00001 megyei foglalkoztatási paktum projekt keretében vettek részt az állásbörzén.

Vissza