Közútfejlesztés a megyében2018. július 15. (vasárnap) 08:36Közlekedésfejlesztés Borsod megyében TOP. projektekkel kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót a miskolci közútkezelő megyei igazgatóságán, Török Dezső a megyei közgyűlés elnöke, Peiker Tamás, megyei igazgató, Riz Gábor és Hörcsik Richárd országgyűlési képviselők részvételével.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ebből több mint 70 km útszakasz kerülhet felújításra.

1886_0_680.jpg

Török Dezső részletesen bemutatta a TOP megyei vonatkozásait, amely keretében Borsod-Abaúj-Zemplénben húsz alsóbbrendű útszakasz és a kesznyéteni Sajó híd újul meg uniós forrásból, mintegy bruttó 5,4 milliárd forintból a 2020-ig tartó programozási időszakban. Hangsúlyozta, hogy nem új utakat építenek, hanem meglévőket javítanak. Szakmai lebonyolítója a közútkezelő.

1886_1_680.jpg

Ezen túlmenően hazai forrásból is folytatják a megye közúthálózatának a fejlesztését.  Ez konkrétan 7,6 milliárd forintot jelent, amiből 84 km hosszban újulnak meg útjaink.

Vissza