Ljubljanában tanácskoztak 2018. június 4. (hétfő) 13:18Az elmúlt héten Szlovénia fővárosában, Ljubljanában került megrendezésre a ’Képezzük a trénereket’ szakmai képzés és a tanácsadó testület ülése a THINGS+ projekt résztvevői számára. A rendezvénysorozat helyszíne a Ljubljanai Technológiai Park volt, amely több mint 300 vállalkozásnak ad otthont.

A három napos képzés során a résztvevők termékfejlesztés, vevőelemzés, üzleti modell tervezése gyakorlati feladatokon keresztül az új, innovatív szolgáltatásokat is tartalmazó vállalati stratégia és a megvalósítás fázisáig modellezték a kis- és középvállalkozások fejlesztésének folyamatát.

A tanácsadó testület ülésén előadásokat hallhattak a szolgáltatás innováció meghatározó szerepéről regionális szinten, valamint videokonferencián vehettek részt a start-up vállalkozások támogatásának hazai – szlovén – formáiról és a 2017. évi tapasztatokat is megismerhették.

A résztvevők sorában a regionális és megyei szintű önkormányzati szereplők a vállalkozások számára nyújtott szolgáltatásokról, fejlesztési lehetőségekről, pályázati támogatási rendszerükről nyújtottak részletes információt. A magyar projekt partner képviseletében a tréningen a Bora 94 Kft ügyvezetője és a felelős projektmenedzser, a tanácsadó testület ülésén együttműködő partnerként a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Terület- és Vidékfejlesztési osztályának vezetője vett részt.

 1869_0_680.jpg

Tanácskozás közben

A THINGS+ projekt az Interreg Central Europe program keretében valósul meg és a termelő vállalkozások számára dolgoz ki és vezet be kísérleti, minta jelleggel innovatív szolgáltatási folyamatokat. A projekt teljes költségvetése közel 2 millió euro, a megvalósítása a 2017.06.01 – 2020.05.31. közötti időszakban történik.

A projekt partnerek Ausztria, Horvátország, Cseh Köztársaság, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia, Szlovénia, Németország és Olaszország intézményei, egyetemei, technológiai kutatóintézetei, fejlesztési ügynökségei sorából kerülnek ki. A magyar projekt partner a BORA 94 Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség.

A projektben módszertan és akcióterv kerül kidolgozásra, helyi kísérleti projektek valósulnak meg és képzésre nyílik lehetőség a vállalkozások számára. A projekt eredményeképpen 100 kis-és középvállalkozás a gyakorlatban tesztelheti az új, innovatív kompetenciáit amelyeket üzleti portfóliójukba illesztenek. A THINGS+ projektet megvalósító partnerek személyre szabott tanácsadással és szolgáltatásokkal támogatják a vállalkozásokat e célok elérésében.

Vissza