Jutalomból a múzeumban 2018. január 8. (hétfő) 14:28A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat „Miként járul hozzá iskolám az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez” című pályázatának döntősei a Herman Ottó Múzeummal ismerkedtek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat „Miként járul hozzá iskolám az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez” címmel pályázatot hirdetett a megye 9-12. évfolyamos középiskolás diákjai számára. A pályázat célja az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, a környezetvédelem és az erőforrás-felhasználás hatékonyságának előmozdítása, továbbá a megyében élő középiskolás diákok környezettudatos látásmódjának kialakítása és fejlesztése volt.

A Megyeháza dísztermében december 4-én megrendezett döntő nyertesei értékes nyereményekkel térhettek haza.

1809_0_680.jpg

A festményekkel ismerkedtek a képtárban

A döntőbe jutott 8 csapat a tárgynyeremények mellett kulturális programcsomagot kapott. Valamennyi diák osztálytársaival, illetve kísérőivel együtt megtekinthette a Herman Ottó Múzeum Képtárát, ahol a múzeum munkatársai a tárlatvezetés mellett játékos múzeumpedagógiai foglalkozással készültek.

A Pannon-tenger Múzeum foglalkozásain szintén érdekes információkkal, tájékoztatókkal készültek a múzeumi dolgozók. A diákoknak különböző teszteket, keresztrejtvényeket kellett megoldaniuk.

1809_1_680.jpg

Időutazás a Pannon-tenger Múzeumban

A diákok a döntőben elért helyezésüktől függően további szemléletformáló programokon is részt vehettek. A Lévay laborban előadásokkal, a Papszer utcai kiállítási épületben különböző foglalkozásokkal készültek számukra.

Vissza