Folytatódnak a szociális gazdaság fejlesztése tanácsadási rendezvények2017. november 9. (csütörtök) 10:55A megyei paktum keretében, a szociális gazdaság fejlesztése témakörben az idei évben még két alkalommal lesznek tanácsadási rendezvények, melyek a következők:

2017. november 16-án, 9 órai kezdettel, Ózdon az Ózdi Művelődési Központ Protokoll termében

Meghívó (regisztráció Jelentkezés)

2017. november 30-án, 9 órai kezdettel, Sárospatakon a Művelődési Ház és Könyvtár Pódiumtermében

Meghívó (regisztráció Jelentkezés)

A rendezvények minden, a megye területén működő, már létező vagy újonnan létrejövő civil szervezet, nonprofit gazdasági társaság, szociális szövetkezet, egyéb vállalkozások, illetve az érdeklődő önkormányzatok számára nyitottak; a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A tanácsadások témája: Társadalmi vállalkozások működése.

A tanácsadási nap két részből áll: a délelőtt során egy 3 órás, előadásokra épülő tanácsadásra kerül sor, majd ezt követően – egy rövid szünetet beiktatva – szintén 3 óra áll majd rendelkezésre egyéni konzultációra, amelyre vonatkozó részvételi szándékát a regisztrációkor előzetesen jelezni szíveskedjen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat megbízásából a megyei paktum projekt keretében az Ex Ante Tanácsadó Iroda Kft. és az OKT-FULL Tanácsadó Kft. konzorciuma biztosítja a tanácsadói szolgáltatást.

A szociális gazdaság iránt érdeklődők számára olyan ismereteket kívánunk átadni, melyek segíthetik olyan piaci tevékenységek kialakítását, majd fenntartását, melyek társadalmi szempontból hasznos célt szolgálnak és / vagy hátrányos helyzetű személyek foglalkoztatását célozzák meg.

A tematikus csoportos tanácsadási napok három különböző fókusszal kerülnek megrendezésre, melyek a következők: szociális gazdaság, szolgáltatásfejlesztés, kapcsolatépítés.

A tanácsadási napok célja:

  • a szociális gazdaságban való részvétel iránti igény növelése;
  • termék- és szolgáltatásfejlesztés segítése;
  • a szervezeti működés fejlesztése;
  • a foglalkoztatás-bővítési lehetőségek feltárása;
  • a finanszírozási lehetőségek megismertetése;
  • piaci és állami szereplők, valamint a szociális vállalkozások közötti partnerségek fejlesztése az értékesítés bővítése, foglakoztatási együttműködések, kapacitások, eszközök megosztása érdekében;
  • foglalkoztatási célú projektek előkészítése.

A 2017-ben megrendezésre kerülő rendezvényeink a szociális gazdaság nyújtotta lehetőségeket állítják középpontba. Az első tanácsadási napok alkalmával bemutatásra kerül a szociális gazdaság modellje és legfontosabb jellemzői, sajátosságai, jogszabályi környezete, szervezeti megoldásai, a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetűek foglalkoztatási sajátosságai, valamint a megyében vagy a környéken már működő, a szociális gazdaságba tartozó sikeres megoldások, üzleti modellek, foglalkoztatási megoldások jó példái.

Rendezvényeinken körbejárjuk a szociális gazdaság keretei között gyártott termék vagy szolgáltatás megtervezésének kérdéskörét, a piac jellemzőit, a partnerekkel való együttműködések tapasztalatait, a munkaerő biztosításának sajátosságait, illetve a projekt vagy vállalkozás lehetséges finanszírozási módjait.

A tanácsadási napon továbbá tájékoztatást kap a megyében működő foglakoztatási paktumokról és különböző, a munkavállalást segítő támogatások lehetőségeiről, különös tekintettel a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetűek foglalkoztatásának sajátos megoldásaira.

További kérdéseikkel, javaslataikkal forduljanak bizalommal a bazszocialisgazdasag@exante.hu címre.

Vissza