Folytatódnak a humán tanácsadási rendezvények vállalkozások számára2017. november 9. (csütörtök) 09:12A vállalkozások humánpolitikájának fejlesztése céljából történő tanácsadási rendezvények az idei évben a következő időpontokban és helyszíneken kerülnek megrendezésre:

2017. november 14-én, 9 órai kezdettel, Miskolcon a Megyeháza Szemere termében, 

Meghívó (regisztráció Jelentkezés)

 

 

2017. november 21-én, 9 órai kezdettel, Miskolcon a Megyeháza Szemere termében,
Meghívó (regisztráció
Jelentkezés) 

2017. november 23-án, 9 órai kezdettel, Mezőkövesden a Közösségi Házban, 
Meghívó
(regisztráció
Jelentkezés)

2017. november 28-án, 9 órai kezdettel, Miskolcon a Megyeháza Szemere termében, 
Meghívó
(regisztráció
Jelentkezés)

2017. december 5-én, 9 órai kezdettel, Miskolcon a Megyeháza Szemere termében,
Meghívó
(regisztráció
Jelentkezés)

 

A rendezvények minden, a megyében működő vállalkozás és foglalkoztató számára nyitottak; a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Elsősorban azon vállalkozások részvételére számítunk, akik munkahelyteremtő beruházást terveznek, befektetési lehetőséget keresnek, illetve munkaerőhiánnyal küzdenek. Azoknak a munkaerőpiac egyéb helyi szereplőinek is részvételi lehetőséget biztosítunk (pl.: munkaerő-piaci szolgáltatásokat biztosító szervezetek, érdekképviseletek, civil szervezetek), akik a tervezett tevékenységek céljainak megvalósulását szakmai tapasztalatukkal támogatni tudják.

A IV. tanácsadás témája: Atipikus foglalkoztatás lehetőségei.

Az V.-VIII. tanácsadások témája: Finanszírozási lehetőségek, hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatása.

A tanácsadási nap két részből áll: a délelőtt során egy 3 órás, előadásokra épülő tanácsadásra kerül sor, majd ezt követően – egy rövid szünetet követően – szintén 3 óra áll rendelkezésre egyéni konzultációra, amelyre vonatkozó részvételi szándékát a regisztrációkor előzetesen kérjük jelezni szíveskedjen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat megbízásából a megyei paktum projekt keretében az Ex Ante Tanácsadó Iroda Kft. és az OKT-FULL Tanácsadó Kft. konzorciuma biztosítja a tanácsadói szolgáltatást.

A tanácsadási tevékenység elsődleges célja munkaerő-piaci és foglalkoztatási információk nyújtása és megismertetése, illetve foglalkoztatás-bővítés ösztönzése (célcsoporti foglalkoztatás elősegítése), vállalkozások HR feladataival foglalkozó munkatársak közötti együttműködés kialakítása, illetve számukra tanácsadás nyújtása. Ennek keretében valósul meg:

·         az álláskeresői igények, illetve a vállalati foglalkoztatási igények összehangolása,

·         az atipikus foglalkoztatási megoldások alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatok megosztása,

·         az aktuális munkajogi helyzetek átbeszélése, valamint

·         a közös szakképzési, képzési elvárások megfogalmazása.

A 2017-es tevékenységek legfőbb célja a megyében kialakításra kerülő humánpolitikai fejlesztési célú partnerségi hálózat megalapozása, illetve a megyei foglalkoztatási együttműködések igényének és minőségének elmélyítése a munkaerőpiac szereplői körében. Ennek érdekében az előkészítés során feltérképezett szervezeteket előzetes, e-mailben történő információ-nyújtással ösztönözzük, érdekeltté és motiválttá tesszük, hogy a megye foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési tevékenységeinek összehangolását támogató aktív szereplőivé váljanak. Ennek részeként az előkészítés szakaszában rövid igényfelmérés is lebonyolításra kerül, amely támogatja a tervezett csoportos tanácsadási alkalmak fókuszának a célcsoport elvárásaihoz igazodó kialakítását. A feltérképezett és felkeresett szervezetek számára a témához kapcsolódó online hírlevelet hozunk létre, amelyen keresztül a tanácsadási alkalmakról és azok tartalmáról folyamatos tájékoztatás és az aktualitások megosztása is megvalósulhat.

A tervezett tanácsadási tevékenységek alapvetően kettős fókuszúak. A csoportos tanácsadási alkalmak az alábbi tématerületekre terjedhetnek ki az előzetesen feltárt igényfelmérések alapján:

·         információnyújtás a beruházást, foglalkoztatás-bővítést tervező munkáltatók részére az őket érintő szolgáltatásokról, munkahelyteremtő és foglalkoztatás elősegítő támogatásokról,

·         információnyújtás a sajátos helyzetű, a projekt közvetlen célcsoportjába tartozó munkavállalók foglalkoztatásával kapcsolatos megoldásokról, illetve az atipikus foglalkoztatási formákról és megoldásokról,

·         a térségben a munkaadók gazdasági foglalkoztatási helyzetének nyomon követése, információnyújtás és tanácsadás a munkahelymegőrzést segítő támogatásokról, szolgáltatásokról, képzési és egyéb támogatási lehetőségekről a csoportos létszámcsökkentések, a foglalkoztatási feszültségek kialakulásának megelőzése érdekében.

A csoportos tanácsadás részeként az információ átadás tematikus előadásokon és műhelyfoglalkozásokon keresztül, illetve jó gyakorlatok bemutatásán keresztül valósul meg. A csoportos tanácsadási napokon a résztvevők számára lehetőséget biztosítunk egymás kölcsönös megismerésére és partnertalálkozók szervezésén keresztül az egyéni kapcsolatépítésre, tapasztalatcserére is.

További kérdéseikkel, javaslataikkal forduljanak hozzánk bizalommal a bazhumanpolitika@exante.hu címen.

Vissza

Vissza