Miként járul hozzá iskolám az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez?2017. szeptember 28. (csütörtök) 16:41MIKÉNT JÁRUL HOZZÁ ISKOLÁM AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁS ELLENI KÜZDELEMHEZ? címmel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat pályázatot hirdet a megye 9-12. évfolyamos középiskolás diákjai számára.

A pályázat célja: az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, a környezetvédelem és az erőforrás-felhasználás hatékonyságának előmozdítása, továbbá a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élő középiskolás diákok környezettudatos látásmódjának a kialakítása és fejlesztése.

A nevezés feltételei: iskolánként legfeljebb két, 5 fős csapat nevezhet a versenyre, amelyek 2017. október 3-tól 20-ig, a regisztrációs lap megküldésével jelezhetik részvételi szándékukat a klimastrategia@hivatal.baz.hu címen.

Feladat:

1.) a csapatok a regisztrációt követően felkészülési anyagot kapnak, amit felhasználhatnak a www.baz.hu honlapon október 24-től november 13-ig elérhető teszt kitöltéséhez;

2.) a csapatoknak 2 perces videóban kell bemutatniuk, hogy iskolájuk miként járul hozzá az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez, és a felvételt november 13-ig fel kell tölteniük valamely nyilvános videomegosztó webhelyre.

A videofelvétel jellemzői:
- aláfestő zenét és szöveget tartalmazhat;
- bármilyen képfelvételre alkalmas eszközzel készülhet;
- minimális felbontása: 640x480;
- formátuma: mp4;
- a filmen azok szerepelhetnek, akik beleegyezésüket adták a szerepléshez;
- a csapatoknak fokozott figyelmet kell fordítaniuk arra, hogy a rövidfilm semmilyen másokat sértő magatartást, szöveget (beszéd vagy felirat) nem tartalmazhat.

A pályázat érvényességének feltétele az igazoló lap kitöltése, melyet kérünk, hogy a videofelvétel elérhetőségének megküldésével egyidejűleg, 2017. november 13-ig juttassanak el a klimastrategia@hivatal.baz.hu címre.

A teljes felhívás letölthető itt.

Vissza