Emlékmű a bekecsi hősöknek és áldozatoknak2017. szeptember 11. (hétfő) 09:31Az I. és II. Világháborúban elesett hősöknek és civil áldozatoknak állított emlékművet Bekecs Község Önkormányzata. A szombati avatáson részt vett és ünnepi beszédet mondott Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

Bodnár László a község polgármestere köszöntötte az emlékezőket, majd a világégésekben elesettek hősiességét méltatta. Megjegyezte, ma már szabadon lehet emlékezni és emléket állítani, Bekecs településvezetése kötelességének érezte, hogy méltó módon állítson emléket a község hőseinek.

1742_0_680.jpg

A bekecsi hősök és áldozatok emlékműve

Török Dezső kiemelte, hogy akkor tudjuk igazán megbecsülni a békét, amiben ma élünk itt Magyarországon, ha felidézzük a múltat és megemlékezünk őseink harcairól, szenvedéseiről. - Fontos, hogy a múlt hibájából okulva törekedjünk a modern Magyarország felépítésére, hiszen a történelem során számtalanszor bizonyította a magyarság, hogy összefogással csodákra képes - hangsúlyozta a közgyűlés elnöke.

1742_1_680.jpg

Török Dezső emlékeztetett arra, hogy tanulni kell a múltból

Ezt követően a történelmi egyházak képviselői áldották meg az Ekker Róbert szobrász által tervezett emlékművet, majd elhelyezték a kegyelet virágait. 

Vissza