A foglalkozatási paktumról tárgyaltak2017. július 3. (hétfő) 14:54A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat közgyűlése közmeghallgatást tartott 2017. június 29-én, csütörtökön délben a Megyeháza Dísztermében

A közmeghallgatáson olyan kérdéseket és javaslatokat tehettek a megye lakosai és az érdekelt szervezetek képviselői, amelyek a helyi közügyeket érintik. A közmeghallgatás két fő témája a Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Együttműködés Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében – TOP-5.1.1-15-BO1-2016-00001 megyei paktum projekt, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program aktuális kérdései voltak.

 1727_0_680.jpg

A lakosság részéről egy hozzászóló a megyei paktumról, mint a foglalkoztatást elősegítő program fontosságáról beszélt. Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke tájékoztatta a jelen lévőket a megyei paktum projekt aktualitásairól, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program előrehaladásáról.

1727_1_680.jpg

Szintén ezen a napon rendezték meg a Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Együttműködés Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében – TOP-5.1.1-15-BO1-2016-00001 megyei paktum paktumszervezetének ülését.

Az eseményen Török Dezső tájékoztatást adott a 2017. június 7-i Irányító Csoport ülésén tárgyaltakról, többek között a megyében eddig létrejött helyi paktumszervezetekről, amelyek az Onga és térsége helyi foglalkoztatási paktum, a Taktaköz és Térsége Helyi Foglalkoztatási paktum, a Nyékládháza és térsége helyi foglalkoztatási együttműködés paktumszervezete, a Sárospatak és térsége Foglalkoztatási Paktum és a Nyugat-Borsodi Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Paktum.

1727_2_680.jpg

Ezt követően elfogadták a megyei paktumiroda Szervezeti és Működési Szabályzatát, majd hat helyi paktum csatlakozása történt meg a megyei paktumszervezethez. Az ünnepélyes aláírási ceremónia keretében a dokumentumot ellátta kézjegyével Rakaczki Zoltán Forró Községi Önkormányzat polgármestere, Tomorszki István az Edelényi Kistérség Többcélú Társulása alelnöke, Siposné Horváth Anita Ágnes a Mezőcsát és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás elnöke, dr. Fekete Zoltán a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, dr. Rózsahegyi Ferenc Sátoraljaújhely Város Önkormányzata aljegyzője és Huszti Gábor Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata polgármestere.

1727_3_680.jpg 

A program második felében a megyei paktum projekt keretében elkészülő megyei Fejlesztési Stratégia szakmai egyeztetése vette kezdetét. Elsőként Setényi János, az Expanzió Kft ügyvezetője tartott tájékoztatót a stratégia főbb elemeiről, a kidolgozás és annak egyeztetése folyamatáról, majd a jelen lévők kerekasztal megbeszélést során osztották meg javaslataikat a készülő dokumentummal kapcsolatosan.

A megyei paktumszervezet ülésén közel 50 fő vett részt, köztük a megyei sajtó képviselői is.

Vissza