Junior nagykövetek a Megyeházán2017. június 16. (péntek) 11:47Az Európai Parlament nagykövet iskolája programban részt vevő miskolci Földes Ferenc valamint az Avasi gimnázium plakettet, a diákok pedig oklevelet vehettek át. Az ünnepélyes átadást pénteken délelőtt a Megyeházán tartották.

Dobainé Szolga Viktória, a megyei Europe Direct iroda vezetője köszöntötte a vendégeket, majd Lővei Andrea, az EP Tájékoztatási Iroda vezetője ismertette a „nagykövet iskola” részleteit. Kiemelte, hogy az unió 27 tagállamában indult el a program, hazánkból 25 középiskola, 2/3 vidéki, 1/3 budapesti diákjai vettek részt a képzésben, amely lényege, hogy megismerjék az EP működését, mintegy junior nagykövetei legyenek a szervezetnek. Ennek  elősegítésére képzési csomagot állítottak össze. Ősztől szeretnék folytatni a megkezdett munkát, amelybe újabb iskolákat kívánnak bevonni.

1717_0_680.jpg

A "nagykövetek" a szünidő első napján is "dolgoztak"

A tájékoztatót követően a diákok prezentáció keretében mutatták be „nagyköveti” tevékenységüket. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a két gimnázium igazgatója is.

1717_1_680.jpg

Lővei Andrea ismertette a programot és adta át az elismeréseket

1717_2_680.jpg

A programban részt vevő tanárok és diákok csoportképe

Vissza