Putnok várja a megyét2017. június 12. (hétfő) 11:38A rendőrségi bemutatótól a habpartin át a Fenyő koncertig számtalan érdekes programmal várja a látogatókat szombaton a III. Megyenap Putnokon – tudtuk meg Török Dezsőtől, a megyei közgyűlés elnökétől. A gömöri város jó házigazda szeretne lenni, mint Tamás Barnabás polgármester megjegyezte: kicsik vagyunk, de nagy a szívünk!

„A III. Megyenapot június 17.-én szombaton délelőtt 10 órai kezdettel Putnokon, a Városi Sportcsarnok előtti téren rendezzük meg” – jelentette be Török Dezső az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. Emlékeztetett rá, hogy a megyei közgyűlés 2014-ben döntött a középszintű összetartozást erősítő rendezvény életre hívása mellett. Az időpontja II. Rákóczi Ferenc magyar földre lépésének napja, június 16-a (vagy a legközelebbi hétvége). Az ország megyéinek mintegy kétharmada hívott életre hasonló rendezvényt.

 1714_0_680.jpg

Török Dezső (középen) ismertette a részletes programot

Az első megyenapnak Szerencs, a másodiknak Tokaj adott otthont, az idén pedig a megyejárás keretében a magyarországi Gömör központja, Putnok következik. A programot ismertetve kitért rá, hogy az egész nap, ingyen látogatható rendezvényen lesznek gyermek műsorok, koncertek, értékdíj átadó és számos kísérő rendezvény is. A határon túli partnerek is képviseltetik magukat a közös rendezvényen, amelyre a megye minden részéből várják a látogatókat.

 1714_1_680.jpg

A forgatócsoportok rögzítették a sajtótájékoztatót

A nagy hagyományú Gömör expóhoz és a Krumpli Fesztiválhoz hasonlóan szeretnék, ha a megyenap is sikeres lenne Putnokon, ezért mindent elkövetnek – jelentette ki Tamás Barnabás. Emlékeztetett rá, hogy a történelmi Gömörből Trianon után csupán 23 település maradt Magyarországon és Putnok városa volt a megyeszékhely.

 1714_2_680.jpg

A digitális korban is vannak akik jegyzetelnek

Az országban sokan nem is tudnak mást Gömörről, mint a mesét, amely szerint Mátyás király itt kapáltatta meg a főurakat.  Szeretnék magukat megmutatni, ezért is vette örömmel, hogy a megyei önkormányzat választása Putnokra esett. Egyúttal a megyejárás keretében az önkormányzat is bemutatkozik a lakosságnak.

Vissza