Miskolcot és Európát ünnepelték 2017. május 11. (csütörtök) 13:03Május 11-e Miskolc napja, ugyanis 1909-ben ezen a napon adományozott a városnak törvényhatósági jogot Ferenc József király, amelyet 1992-től nagyszabású rendezvénysorozattal ünnepelnek. Ezzel egyszerre ünneplik Miskolcon az Európa napot is.

Az Európa nap 1985-től május 9-e, a második világháborút befejezését követő első békenap, s egyben a Schuman-nyilatkozat napvilágra kerülése, a győztesek és vesztesek  egyenrangú partnerségen alapuló összefogása a Montál unióban.

1703_3_680.jpg

A megyei önkormányzat vezetői (balról) Török Dezső elnök, Bánné dr. Gál Boglárka alelnök és dr. Kovács János főjegyző is felkeresték a standot

Az időjárás idén is kegyeibe fogadta az ünneplőket. A szabadtéri rendezvények központja a Szent István tér, itt állították fel a színpadot, a vendéglátó egységek sátrait, ugráló várat, valamint az Europe Direct Információs Központ megyei irodájának a sátrát, amiben szóróanyagok segítségével minden felmerülő kérdésben tájékoztatták az érdeklődőket, a játékos kedvűek EU totót is kitölthettek ( s a jól tippelők még apró ajándékokat is kaptak), a telitalálatosok közül kisorsolják a megyei győztest, aki bejut az országos "kalapba". Egy szerencsés nyertes pedig a sorsolás során máltai utazást nyer.

1703_0_680.jpg

"Nem csak a fiataloké a világ"

A standon a megyei foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési paktummal kapcsolatos tudnivalókról, képzési és egyéb lehetőségekről is tájékoztatták az érdeklődőket. A tér füves részén felállított sátorban pedig a fiatalokra gondolva játékosra fogták a dolgokat, többek közt egy mágneses térképen kellett elhelyezni a tagországok zászlóit, illetve egy-egy jellegzetes épületének a logóját.  Mint kiderült nem csak a fiatalok szeretik az ilyen tudáson alapuló játékokat.

1703_1_680.jpg

Nézelődés, informálódás

1703_2_680.jpg

A térképes játék minden korosztályt érdekel

 

 

Vissza