HÍREKKIEMELT PROJEKTEKKULCSMAGAZIN

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat soron következő ülése

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2017. június 29-én (csütörtökön) 10,00 órakor tartja soron következő ülését a Megyeháza Dísztermében.
Tovább...

Közmeghallgatás a Megyeházán

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2017. június 29-én (csütörtökön) 12,00 órától a Megyeháza Dísztermében (Miskolc, Városház tér 1. szám I. emelet) közmeghallgatást tart.
Tovább...

Klímatudatos rajzpályázat

Mit tehetek én az éghajlatváltozás ellen? – volt a témája a klímatudatos rajzpályázatnak, amelyre 301 pályamű érkezett. A jutalom kisvonatozással egybekötött erdei iskolai foglalkozás, valamint a díjazottaknak elismerő oklevél és tárgyjutalom volt.
Tovább...

Vendégségben Gömörben

Ugyan némi eső képében ráijesztett az időjárás szombaton délelőtt Putnokon a III. Megyenap szervezőire, azonban végül megkegyelmezett. A gömöri városban együtt ünnepelt megyénk és a határon túli barátai. A záró Fenyő Miki koncertre sok száz néző és fesztivál hangulat lett.
Tovább...

Junior nagykövetek a Megyeházán

Az Európai Parlament nagykövet iskolája programban részt vevő miskolci Földes Ferenc valamint az Avasi gimnázium plakettet, a diákok pedig oklevelet vehettek át. Az ünnepélyes átadást pénteken délelőtt a Megyeházán tartották.
Tovább...

"Mert minden nap gyereknap"

A miskolci Kemény Dénes sportuszodánál megrendezett rendezvényen szombaton a gyerekek voltak a főszereplők.
Tovább...

Útfelújítás Felsőzsolcán

Felsőzsolcán már a 2010-es júniusi emlékezetes nagy árvíz előtt is komoly gondok voltak a Kassai és Szent István utcák burkolatával. Az ongai elkerülő szakasz építése miatt a városon áthaladó túlsúlyos járművek tönkretették a település fő útvonalait, de a helyenként másfél méteres áradás még komolyabb károkat okozott.
Tovább...

Előzetesben az igazságosztók

A bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását annak a négy gyanúsítottnak, akikkel szemben csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és rongálás vétsége miatt indult büntetőeljárás - közölte a Miskolci Járásbíróság szerdán az MTI-vel.
Tovább...

DugóHúzó Tárlat - új állandó kiállítás

Új kiállítás nyílt az erdőbényei Szepsi Laczkó Máté Emlékházban, melyre mindenkit sok szeretettel várnak.
Tovább...

A Miskolci Fiúkollégium megújul

A Miskolci Petőfi Sándor Középiskolai Fiúkollégium Teleki Tehetséggondozó Kollégium Tagintézményét 27 évvel ezelőtt mintegy hiánypótlásként azzal a céllal hozták létre, hogy legyen Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egy olyan kollégium, aminek küldetése a vidéki, tehetséges fiatalok felkutatása, felkarolása és fejlesztése.
Tovább...

Egy hét maradt az adategyeztetésre

Egy hetük maradt adategyeztetésre a feltöltőkártyás mobiltelefon előfizetőknek, a nem azonosított SIM-kártyák előfizetése július 1-jétől megszűnik. A Telenor szerint a hátralevő idő nem lesz elég minden ügyfél azonosítására.
Tovább...