Hírek

Oldalak

Thyssen biztos nyilatkozata a munka nemzetközi ünnepe alkalmából

Május 1-jén a világon mindenki a munka nemzetközi ünnepét ünnepli. Ami kezdetben a sztrájkmozgalom évenkénti megnyilvánulása volt, ma munkaszüneti nap, a munkavállalók szociális vívmányainak ünnepe.

2018.május.09.
DiscoverEU: idén nyáron 15 000 fiatal utazhatja be Európát egy új uniós kezdeményezésnek köszönhetően

Múlt héten Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztos Manfred Weberrel, az Európai Parlament tagjával együtt részt vett azon a találkozón, ahol a meghívott érdekeltek megvitatták a DiscoverEU elnevezésű új uniós kezdeményezést. A DiscoverEU lehetőséget kínál az EU 18 éves állampolgárai számára, hogy beutazzák a kontinens országait.

2018.május.09.
A 2021–2027-es időszakra szóló többéves uniós költségvetés: a Bizottság modern költségvetést javasol a védelmet, biztonságot és lehetőségeket nyújtó Unió számára

A 2021–2027-es időszakra szóló többéves uniós költségvetés: a Bizo

2018.május.09.
A Bizottság új jogszabályt javasol a visszaélést bejelentő személyek védelmének megerősítésére

A közelmúltbeli botrányok, pl. a Luxleaks-kiszivárogtatások, a Panama-iratok vagy a Cambridge Analytica tevékenységével  kapcsolatban napvilágra kerülő információk azt tanúsítják, hogy a visszaélést bejelentő személyek (un. „whistleblowers”)  fontos szerepet játszhatnak a közérdeket károsító törvénytelen tevékenységek leleplezésében és így polgáraink és társadalmaink jólétében.

2018.április.23.
Kereskedelem: A Bizottság az EU–Japán és az EU–Szingapúr megállapodások aláírását és megkötését javasolja

Az Európai Bizottság a mai napon a Tanács elé terjesztette az EU és Japán közötti gazdasági partnerségi megállapodásról és az EU és Szingapúr közötti kereskedelmi, illetve beruházási megállapodásról folytatott tárgyalások eredményét.

2018.április.23.
EU-bővítés: megjelentek a nyugat-balkáni partnerekről és Törökországról szóló országjelentések

Az Európai Bizottság a mai napon elfogadta éves bővítési csomagját és az abban szereplő hét egyedi országjelentést. Az elért eredmények alapján javaslatot tett a csatlakozási tárgyalások megkezdésére Albániával és Macedónia Volt Jugoszláv Köztársasággal.

2018.április.23.
Bizottsági fellépés az élelmiszerláncban alkalmazott tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok ellen

Az Európai Bizottság javaslatot tett az élelmiszer-ellátási láncban alkalmazott legkárosabb tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok betiltására. Az intézkedés célja, hogy a mezőgazdasági és élelmiszeripari kis- és középvállalkozások nagyobb biztonságot élvezhessenek, és kevésbé kelljen az olyan kockázatokkal szembenézniük, amelyekre csak alig vagy egyáltalán nincs befolyásuk.

2018.április.23.
Az egyetemes egészségügyi ellátás mindenkit megillet – Andriukaitis biztos nyilatkozata a 2018. évi egészségügyi világnap alkalmából

Vytenis Andriukaitis egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős biztos nyilatkozata a 2018. évi egészségügyi világnap alkalmából – „Az egyetemes egészségügyi ellátás mindenkit megillet”

Brüsszel, 2018. április 6.

2018.április.23.
Élelmiszer-biztonság: bizottsági intézkedések a kockázatértékelésbe vetett bizalom növeléséért

Az Európai Bizottság javaslatot terjesztett elő az élelmiszerbiztonsági kockázatértékelést szolgáló tudományos tanulmányok átláthatóságának javítására.

2018.április.12.
Fogyasztóvédelem: a Bizottság megerősíti az uniós fogyasztói jogokat és azok érvényesítését

Az Európai Bizottság előterjeszti az „Új megállapodás a fogyasztói érdekekért” című intézkedéscsomagot, amelynek célja, hogy minden európai fogyasztó teljeskörűen élhessen az őt megillető fogyasztói jogokkal.

2018.április.12.

Oldalak