Hírek

Oldalak

Vonatra fel: 2021 a vasút európai éve
2021.január.06.
Felkészülés az átmeneti időszak végére

Az Európai Unió és az Egyesült Királyság – új partnerség kialakítása

2020.december.27.
Koronavírus: A Bizottság engedélyezi az első biztonságos és hatásos oltóanyagot

Az Európai Bizottság a mai napon feltételes forgalombahozatali engedélyt adott a BioNTech és a Pfizer által kifejlesztett Covid19-oltóanyag forgalmazásához.

2020.december.22.
A közlekedés átalakítása: A Bizottság bemutatja a környezetbarát, intelligens és megfizethető mobilitással kapcsolatos tervét
2020.december.10.
Európai éghajlati paktum: közösen a zöldebb Európáért

Az Európai Bizottság a mai napon útnak indította az „európai éghajlati paktum” elnevezésű kezdeményezést. Az egész EU-ra kiterjedő kezdeményezés lehetőséget kínál az embereknek, a közösségeknek és a szervezeteknek, hogy részt vegyenek az éghajlatvédelmi tevékenységekben, és segítsenek zöldebbé tenni Európát.

2020.december.09.
A Bizottság bemutatja az európai demokráciáról szóló cselekvési tervet

Az Európai Bizottság ma előterjesztette az európai demokráciáról szóló cselekvési tervet, amelynek célja, hogy növelje a polgárok szerepvállalását és javítsa az európai demokráciák ellenállóképességét. Demokratikus rendszereink számos kihívással néznek szembe, legyen szó a szélsőségek térhódításáról, vagy éppen arról, hogy sokak szerint szakadék tátong a polgárok és a politikusok között.

2020.december.03.
Digitális évtized: Cselekvési terv az uniós médiaágazat helyreállításának és átalakításának támogatásáért

Az Európai Bizottság ma cselekvési tervet fogadott el a média- és audiovizuális ágazat helyreállításának és átalakulásának támogatása céljából. Erre az ágazatra, mely alapvető fontosságú a demokrácia, valamint Európa kulturális sokszínűsége és digitális autonómiája szempontjából, különösen nagy csapást mért a koronavírus-válság.

2020.december.03.
20 éves az EU Alapjogi Chartája: A Bizottság újfent elkötelezi magát az alapvető jogok mellett

Pontosan két évtizede került sor az Európai Unió Alapjogi Chartájának kihirdetésére. A Charta az uniós értékeket testesíti meg. Az Európai Bizottság ma új stratégiát terjesztett elő, hogy erőteljesebben érvényt szerezzen a Chartában foglaltaknak.

2020.december.03.
A Bizottság 200 millió eurót folyósít Magyarországnak a SURE keretében

Az Európai Bizottság a mai napon 200 millió euró (kb. 71,5 milliárd forint) összegű pénzügyi támogatást folyósított Magyarországnak a SURE eszköz forrásaiból. A SURE keretében Magyarországnak biztosított teljes támogatás összege 504 millió eurót tesz majd ki.

2020.december.02.
Európai gyógyszerstratégia: a cél az, hogy mindenki hozzájusson megfizethető és biztonságos gyógyszerekhez

Az Európai Bizottság ma európai gyógyszerstratégiát fogadott el annak a törekvésnek a jegyében, amely az európai egészségügyi unió megerősítését célozza. A stratégia egyrészt azt hivatott biztosítani, hogy a betegek innovatív és megfizethető gyógyszerekhez jussanak hozzá, másrészt arra irányul, hogy támogassa az uniós gyógyszeripar versenyképességét, innovációs kapacitását és fenntarthatóságát.

2020.november.25.

Oldalak