Hírek

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3080 of /home/baz/site/public_html/europedirect/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/baz/site/public_html/europedirect/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

Oldalak

Az iskolások a következő tanévben is tejet, gyümölcsöt és zöldséget kapnak az EU 250 millió eurós programjának köszönhetően

A 2019–2020-as tanévben is folytatódik az uniós iskolagyümölcs-, iskolazöldség- és iskolatejprogram az EU tagállamaiban, mely azt hivatott elősegíteni, hogy a gyermekek körében egészséges táplálkozási szokások honosodjanak meg.

2019.március.28.
Felkészülés az április 12-én esetlegesen megállapodás nélkül bekövetkező brexitre

Theresa May miniszterelnök kérésére az Európai Tanács múlt csütörtökön jóváhagyta a brexit időpontjának 2019. május 22-ig történő meghosszabbítását azzal a feltétellel, hogy a brit alsóháznak legkésőbb március 29-ig jóvá kell hagynia a kilépésről rendelkező megállapodást. Ha az alsóház nem hagyja jóvá március 29-ig a kilépésről rendelkező megállapodást, a határidő csak április 12-ig hosszabbodik meg.

2019.március.26.
Európai Védelmi Alap: 525 millió eurós támogatás a Eurodrone és más közös kutatási és ipari projekteknek

A Bizottság a mai napon olyan munkaprogramokat fogadott el, amelyek a 2019–2020-as időszakban akár 500 millió eurónyi társfinanszírozást biztosíthatnak közös védelmi ipari projektekhez.

2019.március.20.
Eurobarométer felmérés: Hogyan vélekednek a magyarok az Európai Unióról?
2019.március.20.
Felgyorsul az Európai Innovációs Tanács létrehozása – 4 magyar kkv is támogatásban részesül, köztük egy felsőzsolcai

Az Európai Bizottság határozott lépéseket tesz az Európai Innovációs Tanács (European Innovation Council, EIC) létrehozásáért. A tanács létrehozása révén a Bizottság azt az igényt kívánja kielégíteni, hogy Európában megszűnjön az innovációs szakadék. E cél megvalósítása érdekében az EIC azonosítani és finanszírozni fogja a legígéretesebb európai induló vállalkozásokat és kis- és középvállalkozásokat.

2019.március.19.
Közvetlen külföldi befektetések: több uniós kulcságazatban is növekszik az EU-n kívüli tulajdonban lévő vállalatok aránya

Az Európai Bizottság ma részletes helyzetjelentést tett közzé az Európai Unióban eszközölt közvetlen külföldi tőkebefektetésekről. A jelentés az első a maga nemében a vállalati szintű adatok részletessége tekintetében. A dokumentum megerősíti, hogy az EU-ban számos kulcságazatban folyamatosan növekszik a külföldi tulajdonban lévő vállalatok aránya, továbbá hogy Kína és más feltörekvő gazdaságok egyre több pénzt fektetnek be az EU-ban.

2019.március.15.
Globális megállapodás a migrációról: az Európai Bizottság álláspontja

 

 

2019.március.12.
70 milliárd forint uniós támogatás magyarországi projektekre - Corina Creţu EU-biztos válaszol a projektekkel kapcsolatos kérdésekre

Az Európai Unió kohéziós alapja több mint 218 millió eurót (csaknem 70 milliárd forintot) fordít két magyarországi projektre. Az alap 203,5 millió euró (mintegy 65 milliárd Ft) összegű forrást biztosít a magyarországi M8-as autópálya egyik szakaszának építéséhez, ami hozzájárul ahhoz, hogy jobb összeköttetés létesüljön Magyarország és az ausztriai Graz között.

2019.március.08.
Európai migrációs stratégia: meg kell védeni ez elért eredményeket és további előrehaladást kell elérni

A második világháború óta tapasztalt legsúlyosabb menekültügyi válsággal szembesülve az EU-nak az elmúlt négy év során sikerült minőségi változást elérnie a migráció és a határvédelem terén. Az Európába szabálytalan módon érkezők száma az elmúlt öv év során soha nem volt olyan alacsony, mint most.

2019.március.08.
Az európai szemeszter téli csomagja: megjelentek az Európai Bizottság országjelentései

A tagállamok gazdasági és társadalmi helyzetének éves értékelése keretében az Európai Bizottság a múlt héten közzétette a 28 tagállamról szóló országjelentéseit, amelyek elemzik az országspecifikus gazdasági és társadalmi kihívásokat, és azt is kiértékelik, milyen eredményeket értek el a tagállamok a Bizottság által 2018 júliusában közzétett országspecifikus ajánlások végrehajtása terén.

2019.március.06.

Oldalak