Hírek

Oldalak

Szellemi tulajdon: Európa vezető pozíciójának megőrzése a technológiai tudás és az innováció terén

A szellemitulajdon-jogok hatékony védelme érdekében az Európai Bizottság intézkedéseket terjesztett elő, arra ösztönözve az európai cégeket – különösen a kkv-kat és az induló vállalkozásokat –, hogy ruházzanak be az innovációba és a kreativitásba.

2017.december.13.
Az élelmiszer-ágazat és a mezőgazdaság jövője – rugalmas, igazságos és fenntartható közös agrárpolitika megteremtése

Az Európai Bizottság a szabályok egyszerűsítése és rugalmasabb megközelítés kialakítása révén biztosítani fogja, hogy a közös agrárpolitika (KAP) tényleges eredményeket hozzon a gazdálkodók támogatása terén, és kijelölje az uniós mezőgazdaság fenntartható fejlődésének irányát.

2017.december.13.
Az Európai Kutatási Tanács 630 millió euróval támogat 329 ígéretes kutatót: közülük négyen Magyarországon kutatnak

Hogyan lehet a gyógyszerrezisztens baktériumok ellenállását megszüntetni, és ismét hatékonyan kezelni antibiotikumokkal az általuk okozott betegségeket? Tényleg biztos befektetést jelent az otthonteremtés? Lehetne-e hatékonyabban tanulmányozni a Földön leggyakrabban előforduló elemet – az oxigént?

2017.december.13.
Elektronikus fizetések: biztonságosabb és innovatív megoldások a fogyasztók szolgálatában

A Bizottság szabályokat fogadott el az üzletekben és az online végrehajtott elektronikus fizetések biztonságosabbá tétele érdekében. A fogyasztók ennek köszönhetően kényelmesebb, költséghatékonyabb és innovatívabb megoldásokat vehetnek majd igénybe a pénzforgalmi szolgáltatóktól.

2017.december.13.
Új jelentés az energiaunió helyzetéről

Az Európai Bizottság ma közzétette az energiaunió helyzetéről szóló harmadik jelentését.

2017.december.13.
rescEU: új európai rendszer a természeti katasztrófák kezelésére

Az Európai Bizottság ma nagy ívű terveket terjesztett elő annak érdekében, hogy Európa jobban tudja kezelni a természeti katasztrófákat – például az árvizeket, erdőtüzeket, földrengéseket és járványokat –, amelyek az elmúlt években összetettebbé és gyakoribbá váltak az éghajlatváltozás miatt. Egyedül 2017-ben 200 ember vesztette életét Európában természeti katasztrófák következtében, és több mint egymillió hektárnyi erdő vált a tűz martalékává.

2017.december.13.
A Bizottság az EU egészségügyi helyzetét vizsgálja

A Bizottság az EU egészségügyi helyzetét vizsgálja

2017.december.13.
A Te Európád, a Te szavad! 2018 Egység a sokféleségben: az európai kultúra megfiatalítása

Szervező: Európai Gazdasági és Szociális Bizottságnál (EGSZB)
Időpont: 2018.

2017.december.13.
Állítsuk meg a nők elleni erőszakot: az Európai Bizottság nyilatkozata a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából

November 25-e a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja. Az Európai Bizottság – amely tavaly elindította a „Mondj nemet!

2017.december.06.
Az EU károsanyag-kibocsátása 23%-kal csökkent, gazdasága pedig 53%-kal bővült 1990 és 2016 között
A legújabb uniós éghajlat-politikai eredményjelentés szerint az üvegházhatású gázok kibocsátása 23%-kal csökkent 1990 és 2016 között az Európai Unióban. Ugyanebben az időszakban az EU gazdasági növekedése 53%-ot tett ki. A múlt héten bemutatott jelentésből kiderül, hogy a gazdasági növekedés utóbbi időben tapasztalható felgyorsulása ellenére az EU jó úton halad afelé, hogy teljesítse az üvegházhatásúgáz-kibocsátás csökkentése terén 2020-ra kitűzött célját.
2017.november.27.

Oldalak