Hírek

Oldalak

Együttműködési és ellenőrzési mechanizmus: a Bizottság közzétette Romániára és Bulgáriára vonatkozó eredményjelentéseit
Az Európai Bizottság ma elfogadta legfrissebb eredményjelentéseit a Romániát és Bulgáriát érintő együttműködési és ellenőrzési mechanizmus keretében. A jelentések arról számolnak be, hogy a két ország milyen eredményeket ért el az igazságügyi reformok és a korrupció elleni küzdelem terén.
2018.november.15.
Brexit: a Bizottság fokozza a felkészülést és rendkívüli intézkedési tervet dolgoz ki

Az Európai Bizottság ma részletesen ismertette, hogyan készül fel és milyen intézkedéseket dolgoz ki arra az esetre, ha nem születik megállapodás az Egyesült Királysággal az Európai Unióról szóló szerződés 50. cikke szerint folytatott tárgyalások során.

2018.november.15.
Horizont 2020 kkv-támogató eszköz: 12,2 millió euró támogatás 246 innovatív vállalkozásnak – köztük hat magyar cégnek

24 ország 246 kis- és középvállalkozása részesül támogatásban a Horizont 2020 kkv-támogató eszköz legutóbbi pályázati fordulójában. A kkv-eszköz első, megvalósíthatósági tanulmányokat finanszírozó szakaszában támogatott vállalkozások egyenként 50 ezer eurót kapnak. A kiválasztott cégek egyúttal ingyenes üzleti tanácsadásban részesülnek, és olyan szolgáltatásokat is igénybe vehetnek, melyek fejlődésük felgyorsítását szolgálják.

2018.november.08.
Nők és férfiak közötti bérszakadék: közös nyilatkozat és Eurobarométer felmérés
Az Európai Unióban a nők az átlagos órabéreket tekintve még ma is 16,2%-kal kevesebbet keresnek, mint a férfiak. Az Egyenlő Díjazás Napja, mely idén november 3-ára esik, azt az időpontot jelzi, amikortól a nők – férfi munkatársaikkal összehasonlítva – gyakorlatilag már nem kapnak fizetést a munkájukért. Magyarországon valamivel kedvezőbb a helyzet: a nemek közötti bérkülönbség 14%, vagyis alacsonyabb az uniós átlagnál.
2018.november.08.
Az üzemanyagok címkézése: egyértelműbb tájékoztatás a fogyasztók számára
Európa-szerte új, harmonizált üzemanyag-címkék jelennek meg, melyek közérthetőbb információkkal szolgálnak majd a gépjárművezetők számára arról, hogy melyik üzemanyag megfelelő a járművük esetében.
2018.november.08.
A fogyasztói piacok 2018. évi eredménytáblája: Magyarországon élnek a legelégedettebb fogyasztók

Az Európai Bizottság közzétette a fogyasztói piacok 2018. évi eredménytábláját, amely arról ad számot, hogy az uniós fogyasztók miként értékelik 40 áru- és szolgáltatási ágazat működését. A 2016-os eredménytáblához képest EU-szerte csak csekély, Magyarországon viszont számottevő javulás tapasztalható.

2018.november.08.
Biogazdaság: Új uniós stratégia Európa fenntartható fejlődéséért

Az Európai Bizottság cselekvési tervet terjesztett elő, melyben felvázolja, milyen intézkedéseket indít útnak 2019-ben a fenntartható és körkörös biogazdaság kialakítása céljából. A stratégia részét képezi annak a törekvésnek, melynek keretében a Bizottság új lendületet kíván adni a foglalkoztatásnak, a növekedésnek és a beruházásoknak az EU-ban.

2018.november.08.
Biztonsági unió: A Bizottság határozott fellépést szorgalmaz a biztonsági prioritások megvalósításáért
Az Európai Bizottság jelentést tett közzé a hatékony és valódi biztonsági unió megvalósítása terén elért előrehaladásról, felkérve az Európai Parlamentet és a Tanácsot, hogy sürgősen végezzék el a prioritást jelentő biztonsági kezdeményezésekkel kapcsolatban még elintézendő feladatokat.
2018.november.08.
Tiszta energiákkal foglalkozó, 100 millió eurós közös befektetési alap az éghajlatváltozás ellen

Az Európai Bizottság és a Bill Gates elnökletével működő Breakthrough Energy ma egyetértési megállapodást írt alá a Breakthrough Energy Europe (BEE) elnevezésű közös befektetési alap létrehozásáról, amely az innovatív európai vállalatokat fogja segíteni merőben új tisztaenergia-technológiák kifejlesztésében és piacra juttatásában.

2018.november.05.
LIFE program: negyedmilliárd euró összegű beruházás környezet-, természet- és éghajlatvédelmi projektekbe

Az Európai Bizottság 243 millió euró (kb.

2018.november.03.

Oldalak