Hírek

Oldalak

Egy piac – egy Európa: 25 éves az egységes piac

A mai napon Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, valamint Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök, a Tanács soros elnöke közös nyilatkozatot adott ki az egységes piac létrejöttének 25.

2018.március.21.
WiFi4EU: EU-s támogatás ingyenes wifi-hotspotokra – mától regisztrálhatnak a települések

Az Európai Bizottság a mai napon elindította a WiFi4EU portált. Az európai települések ezen a portálon regisztrálhatják adataikat. Május közepén tesszük közzé az első pályázati felhívást az ingyenes WiFi4EU-hotspotok (vezeték nélküli internet-hozzáférési pontok) kiépítésére fordítható uniós finanszírozás odaítélése céljából.

2018.március.21.
Bankunió: bizottsági javaslatcsomag a nemteljesítő hitelállományok és a kockázatok további csökkenéséért
Az Európai Bizottság a mai napon közzétette második eredményjelentését az európai nemteljesítő hitelek arányának csökkentése terén elért előrehaladásról, és nagy ívű, átfogó intézkedéscsomagot terjesztett elő a nemteljesítő hitelek kezelése céljából.
2018.március.20.
Bizottsági javaslatok az erőteljesebb, hatékonyabb és biztonságosabb uniós vízumpolitikáért

Az Európai Bizottság a mai napon javaslatot terjesztett elő az EU közös vízumpolitikájának megreformálása érdekében. Célja, hogy hozzáigazítsa a szabályokat a változó biztonsági helyzethez, a migrációval kapcsolatos kihívásokhoz és a technológiai fejlődés által kínált új lehetőségekhez, a jogszerűen utazók pedig gyorsabban és rugalmasabban kapjanak vízumot az Európába való beutazáshoz.

2018.március.20.
Csökken a szabálytalan migráció: előrehaladás az európai migrációs stratégia végrehajtásában

A Bizottság ma jelentésben számolt be az európai migrációs stratégia alapján elért előrehaladásról, és meghatározta, milyen fontosabb intézkedéseket kell hozni a közeljövőben.

2018.március.20.
A Bizottság Európai Munkaügyi Hatóság létrehozását és a szociális védelemhez való hozzáférés javítását szorgalmazza

Az Európai Bizottság a mai napon javaslatokat terjesztett elő abból a célból, hogy előmozdítsa a szociális jogok európai pillérének megvalósítását. Ennek a törekvésnek a jegyében a Bizottság új uniós ügynökség, az Európai Munkaügyi Hatóság létrehozását szorgalmazza, és azt kezdeményezi, hogy minden munkavállaló és önálló vállalkozó garantáltan szociális védelemben részesülhessen.

2018.március.20.
Tőkepiaci unió: új bizottsági intézkedések a fenntartható finanszírozás, a pénzügyi technológia és a közösségi finanszírozás terén

Az Európai Bizottság a mai napon további intézkedéseket jelentett be a tőkepiaci unió kiépítése érdekében.

2018.március.09.
Nőnap: a nők helyzetének javítása kulcsfontosságú Európa jövője szempontjából

A nemzetközi nőnap alkalmából az Európai Bizottság a mai napon két jelentést tett közzé.

2018.március.09.
Az európai szemeszter téli csomagja: megjelentek az országjelentések
Az Európai Bizottság ma közzétette a tagállamok gazdasági és szociális helyzetéről készített éves elemzését, benne az országspecifikus ajánlások végrehajtásában elért eredményekkel és a lehetséges kockázatok értékelésével.
2018.március.07.
Nemzetközi nőnap: 14 uniós biztos közös nyilatkozata

A közelgő nőnap alkalmából az Európai Bizottság közös nyilatkozatot adott ki, melyet a biztosok testületének számos tagja – köztük Frans Timmermans első alelnök, Federica Mogherini alelnök és Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztos is – aláírt.

2018.március.07.

Oldalak