Hírek

Oldalak

Lorenzo Natali-médiadíj: idén is pályázhatnak a fenntartható fejlesztés témájával foglalkozó újságírók

Az Európai Bizottság idén is pályázatot hirdet a Lorenzo Natali-médiadíj elnyerésére, mely a fenntartható fejlesztés témájában kiemelkedően magas színvonalú tudósításokat készítő újságírókat jutalmazza. A meghirdetett 2020. évi díjpályázatra március 15-ig lehet elektronikus, nyomtatásban megjelentetett és audiovizuális alkotásokkal jelentkezni.

2020.február.19.
Friss Eurobarométer felmérés: Egyre jobb színben látják a magyarok az Európai Uniót

A 2019 novemberében végzett Eurobarométer közvélemény-kutatás alapján az Európai Bizottság közzétette a Magyarországra vonatkozó nemzeti jelentést.

2020.február.19.
A Bizottság 7 másik tagállam mellett Magyarországot is felszólítja a pénzmosás elleni irányelv nemzeti jogba történő átültetésére
A különböző ágazatokat és szakpolitikai területeket érintő kötelezettségszegési eljárások célja, hogy a tagállamok a polgárok és a vállalkozások érdekében teljes mértékben és megfelelően alkalmazzák az uniós jogszabályokat. Az Európai Bizottság elsősorban párbeszéd útján próbálja meg rendezni a problémákat az érintett tagállamokkal.
2020.február.14.
Kohéziós politika: a Bizottság a polgárok részvételére is számít a jobb eredmények érdekében

A Bizottság két új kísérleti intézkedés útján ösztönzi a polgárok részvételét a kohéziós projektek helyi megvalósításában.

2020.február.14.
Európai polgári kezdeményezés: A Bizottság fogadja a „Minority SafePack” kisebbségvédelmi kezdeményezés szervezőit

Věra Jourová, az Európai Bizottság értékekért és az átláthatóságért felelős alelnöke és Marija Gabriel

2020.február.14.
Az Európai Bizottság felülvizsgálta az EU gazdasági kormányzását, és vitát indít annak jövőjéről

Új politikai ciklus kezdődik az Európai Unióban, ami megfelelő időpont arra, hogy a Bizottság értékelje a gazdasági és költségvetési felügyelet jelenlegi keretének hatékonyságát, különös tekintettel az ún. hatos és kettes jogszabálycsomagra. Ezek a jogszabályok azokra a hiányosságokra válaszul jöttek létre, amelyeket a 2008 és 2009 közötti gazdasági és pénzügyi válság hozott a felszínre.

2020.február.14.
EU-bővítés: Hitelesebb, dinamikusabb és kiszámíthatóbb folyamatot javasol a Bizottság, erőteljesebb politikai irányítás mellett

Az Európai Bizottság közleményt adott ki azzal a céllal, hogy lendületet adjon az uniós csatlakozási folyamatnak.

2020.február.14.
Rákellenes világnap: a Bizottság nyilvános konzultációt indít az európai rákellenes tervről
A rákellenes világnap alkalmából az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított, melynek eredményét figyelembe fogja venni az európai rákellenes terv kidolgozása során a legfontosabb cselekvési területek azonosításához és az intézkedések megválasztásához. A konzultáció 12 hétig fog tartani.
2020.február.14.
Európai beruházási terv: több mint 15 milliárd forintos hitel a Volánbusznak környezetbarátabb buszok beszerzésére
Az Európai Beruházási Bank (EIB) alelnöke, Liljana Pavlova és Dávid Ilona, a legnagyobb magyar buszflottakezelő vállalatnak számító Volán Buszpark Kft. vezérigazgatója ma 47 millió euró (csaknem 15,8 milliárd Ft) összegű hitelmegállapodást írtak alá.
2020.január.30.
A Bizottság felvázolja az erős szociális Európa kiépítésére vonatkozó elképzeléseit, és konzultációt indít a méltányos minimálbérről

A Bizottság ma közleményt adott ki, melyben körvonalazza a méltányos gazdasági átállást szolgáló erős szociális Európa kiépítésére vonatkozó előzetes elképzeléseit. A közlemény uniós szintű cselekvési tervet vázol fel az elkövetkező hónapokra, ismertetve, hogyan fogja a szociális politika elősegíteni, hogy az EU választ adjon korunk kihívásaira, és megragadja a kínálkozó lehetőségeket.

2020.január.30.

Oldalak