Hírek

Oldalak

Nincs több óraátállítás az EU-ban: de mi történik most?

Minden idők eddigi legsikeresebb uniós konzultációján 4,6 millióan mondták el véleményüket az óraátállításról, közülük a döntő többség (84%) azt nyilatkozta, hogy boldogabb lenne, ha nem kellene évente kétszer az óráját előre és hátra állítgatnia.

2018.október.09.
Az EBB 400 millió eurót biztosít magyarországi kohéziós projektekhez, és két új megállapodást írt ma alá a Juncker-terv keretében

Vazil Hudák, az Európai Beruházási Bank (EBB) alelnöke ma Budapesten négy különböző, összesen 400 millió euró értékű hitelmegállapodást, valamint egy tanácsadási megállapodást írt alá.

2018.október.04.
Állami támogatás: A Bizottság jóváhagyja a Magyarország által a BorsodChem részére nyújtott 45 millió euró összegű beruházási támogatást

Az Európai Bizottság megállapította, hogy a Magyarország által a BorsodChem Zrt. számára nyújtott 45 millió euró összegű beruházási támogatás összhangban áll az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályokkal.

2018.október.01.
Juncker elnök beszédéhez kapcsolódóan a következő területeken terjesztett elő konkrét javaslatokat az Európai Bizottság

Az Unió helyzete 2018 – A Bizottság javaslatot tesz a migrációkezelés és a határigazgatás reformjával kapcsolatos kompromisszumhoz még szükséges utolsó elemekre

2018.szeptember.30.
Juncker elnök beszéde az Unió helyzetéről – bizottsági kezdeményezések számos területen /

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a mai napon tartotta meg az Európai Unió helyzetét értékelő idei beszédét Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén.

 

2018.szeptember.28.
Európai polgári kezdeményezés: az Európai Bizottság nyilvántartásba veszi a „Vessünk véget a ketrecek korszakának” elnevezésű kezdeményezést

A biztosi testület ma úgy döntött, hogy nyilvántartásba veszi a „Vessünk véget a ketrecek korszakának” elnevezésű európai polgári kezdeményezést.

2018.szeptember.11.
Adatáramlás az EU és Japán között: a Bizottság adatvédelmi megfelelőségi határozatot terjeszt elő

2018. július 17-én sikeresen lezárultak az EU és Japán között a személyes adatok védelméről, ezen belül is egymás adatvédelmi rendszerének megfelelőségéről folytatott tárgyalások. A felek megállapodtak arról, hogy egymás adatvédelmi rendszereit megfelelőnek tekintik, ami lehetővé fogja tenni a személyes adatok biztonságos továbbítását az EU és Japán között. A megállapodásnak megfelelően az Európai Bizottság a mai napon elindította az ún.

2018.szeptember.11.
Tanévkezdés: az EU által finanszírozott programnak köszönhetően a tanulók tejet, gyümölcsöt és zöldséget kapnak az iskolákban

A tanév kezdetével folytatódik az uniós iskolagyümölcs-, iskolazöldség- és iskolatejprogram az EU tagállamaiban. A program azt hivatott elősegíteni, hogy a gyermekek körében egészséges táplálkozási szokások honosodjanak meg.

2018.szeptember.04.
Konzultáció a nyári időszámításról: az európaiak 84%-a eltörölné az óraátállítást

Az Európai Bizottság a mai napon közzétette az európai óraátállításról szóló nyilvános konzultáció előzetes eredményeit. A Bizottság által szervezett internetes konzultáció során, mely 2018. július 4-én indult és augusztus 16-án zárult le, a 28 tagállamból összesen 4,6 millióan válaszolták meg az online kérdőívet, ami rekord a Bizottság nyilvános konzultációinak történetében. Ez a lakosság számához viszonyítva kb. 0,9%-os részvételi arányt jelent európai uniós szinten.

2018.augusztus.31.
Aszály Európában: a Bizottság további intézkedéseket hoz a mezőgazdasági termelők megsegítésére

A nyári szárazság által sújtott területeken gazdálkodó mezőgazdasági termelők nehézségeire tekintettel az Európai Bizottság a mai napon újabb intézkedéseket terjesztett elő, hogy konkrét, gyakorlati segítséget nyújtson az agrárágazatnak. A cél az, hogy a termelők elegendő takarmányt tudjanak biztosítani az állatállományuk számára, a nagy nyári szárazság miatt ugyanis ez jelenti az egyik legnagyobb kihívást az aszályos területeken.

2018.augusztus.31.

Oldalak