Események

Oldalak

Május–június: fókuszban a környezetvédelem és az európai kulturális örökség

Az évad második felében a környezetvédelemhez és az európai kulturális örökséghez kapcsolódó programokkal készül az Európa Pont. Májusban vendége lesz a világhírű etológus, Jane Goodall, és a hónap során megtekinthető lesz a Valletta 2018 Európa Kulturális Fővárosa fotókiállítás. Havi talkshow-nkban az építészet, a zene és a szellemi örökség kérdéseit járják körbe vendégeikkel. Idén az Európa-napi fesztivált május 13-án tartják, a helyszín ismét a Szabadság tér.

2018.május.09.
14 éve az EU-ban: Európa-nap a Szabadság téren

Idén is színes fesztivállal készülünk az EU születésnapjára – a Pál Utcai Fiúk, a Budapest Bár, Szalonna és Bandája és Hangácsi Márton koncertjével, számtalan érdekes és hasznos programmal várunk benneteket az idei Európa-napon Budapesten. Kicsik és nagyok, sportosak és kényelmesek, uniós tudásra éhezők vagy csak szórakozásra vágyók – május 13-án irány a budapesti Szabadság tér!

2018.május.09.
Juncker elnök Orbán miniszterelnök meghívására Budapestre látogat

Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker telefonon beszélt Orbán Viktor miniszterelnökkel. Amellett, hogy közös érdekű ügyekről, valamint a 2019. májusra tervezett, Európa jövőjéről szóló nagyszebeni csúcstalálkozót előkészítő folyamatról cseréltek véleményt, Orbán Viktor budapesti látogatásra hívta Jean-Claude Junckert.

2018.április.12.
Olcsó euróátutalás az EU teljes területén, méltányosabb valutaátszámítás
2018.április.12.
Tisztelettel meghívjuk az Európai Felsőoktatási Térségről és az EU Ifjúsági Stratégiájáról szóló sajtótájékoztatóra

Navracsics Tibor oktátásért, kulturáért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos,
Novák Katalin

2018.február.22.
Február 14., 19 óra: TTT – Támogass tudatosan! – Talk show
2018.február.14.
Nyilvános konzultáció az élelmiszer-ágazat és a mezőgazdaság jövőjéről

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, a Europe Direct Tájékoztató Központ – Pest Megye, a Szent István Egyetem, valamint a Földművelésügyi Minisztérium meghívja Önt, illetve intézménye képviselőjét az élelmiszer-ágazat és a mezőgazdaság jövőjéről szóló nyilvános konzultációra.

Helyszín: Szent István Egyetem (Gödöllő, Páter Károly u. 1.) földszinti Díszterem (Főépület)

2018.február.01.
Oktatásügyi csúcs az európai oktatási térség létrehozásáért

Az első európai oktatásügyi csúcstalálkozót rendezik ma Brüsszelben. Az esemény házigazdája Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos.

2018.január.25.
Erasmus+ iskolai, óvodai partnerségek és stratégiai partnerségek pályázatíró szemináriumok

Az év elején országszerte több helyszínen és időpontban várjuk az Erasmus+ iskolai, óvodai partnerségek -, vagy az Erasmus+ stratégiai partnerségek pályázatíró szemináriumaira. Az Európai Unió az idei évben jelentősen növekedett pályázati forrásai mellett egyszerűbb pályázati feltételeket is biztosítanak pályázóik számára. A pályázatíró szemináriumok célja elősegíteni Önt és intézményét a sikeres pályázatban!

2018.január.10.
Lezajlott a 4forEUrope Észak-magyarországi Regionális Döntő

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája „4 FOR EUROPE” címmel európai uniós témájú versenyt hirdetett középiskolás diákoknak.  

2017.november.20.

Oldalak