Események

Oldalak

Túl az első X-en

A „Túl az első X-en – Tehetsz a jövődért, válassz!" egy középiskolásoknak szóló vetélkedő, amelynek célja, hogy a fiatalok megértsék a hazai és az európai uniós demokratikus intézmények, kiemelten a választások jelentőségét, és így – jövőbeni elsőválasztóként – t

2020.október.05.
4forEurope verseny a 2019. december 12-i országos döntővel lezárult

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája „4 FOR EUROPE” címmel európai uniós témájú versenyt szervezett középiskolás diákoknak. A vetélkedőre országos szinten 255 négy fős csapat regisztrált. Az első on-line fordulót követően régiónként a legjobb 10 csapat jutott be a regionális döntőkbe, ahonnan a 7 regionális forduló győztese, valamint a második helyen végzett csapat kapott meghívást az országos döntőre.

2019.december.18.
4forEUrope regionális döntő

2019. november 21- én került megrendezésre a Europe Direct hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament közös rendezvénye a 4forEurope vetélkedő regionális döntője. A vetélkedőn a középiskolás diákoknak az Európai Uniós ismeretekre támaszkodva kreatív módon kellett feladatokat megoldani, ahol a csapatmunkát, EU-s tájékozottságot pontozta a zsűri. A Megyeháza Dísztermében a régió 10 legjobb csapata jelent meg, Salgótarjántól, Egeren keresztül Miskolcig és Mezőkövesdig.

2019.november.22.
"Új Karrier Magyarországon" Európai Online Állásbörze 2019

Találja meg karrierjét Európa szívében az „Új Karrier Magyarországon" Európai Online Állásbörzén, amely 2019. november 20-án 10:00 és 16:00 óra között kerül megrendezésre.

2019.október.29.
Európa Nap 2019 Miskolcon

2019.május.15.
Európa Nap 2019

Az előző évekhez hasonlóan a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Europe Direct Információs Központ idén is szeretettel várja az érdeklődőket Miskolcon a Városház téren 2019. május 11.-én 10.00 órától 16.00 óráig.
Az Európa Napon európai uniós tájékoztató sátorral, ügyességi és logikai játékokkal, ugrálóvárral várunk minden családot. EU-totót tölthetnek ki a 18 évet betöltött vállalkozó kedvű játékosok, melynek országos fődíja egy 4 napos 2 személyes dél-olaszországi utazás Bariba, ezen kívül a szerencsés nyertes Európa kulturális fővárosába Materába is ellátogathat.
A tájékoztató sátorban az Európai Parlamenti választásokon való részvétel fontosságára is szeretnénk felhívni a figyelmet, melynek időpontja 2019. május 26. Kiadványokkal, tájékoztató anyagokkal segítjük az európai kérdésekben történő könnyebb eligazodást.
Mindenkit várunk szeretettel!

2019.május.08.
Rajzold le Európát! - rajzpályázat

Pályázatot hirdet a Holland Királyság nagykövetsége és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája Rajzold le Európát! címmel. (Kreatív Európa Iroda)

2019.április.08.
Október 12., Brüsszel: „Az uniós költségvetés jövője – Az előttünk álló út” – konferencia

Az Európai Bizottság 2018. október 12-én konferenciát rendez „Az uniós költségvetés jövője – Az előttünk álló út” címmel abból a célból, hogy további visszajelzéseket kapjon a 2020 utáni időszakra szóló hosszú távú uniós költségvetésre vonatkozó javaslatát illetően, melyet idén tavasszal tett közzé.

2018.október.09.
Október 15-16., Brüsszel: Beavatkozás a választásokba a digitális korban – konferencia

2018. október 15–16-án Julian King, a biztonsági unióért felelős uniós biztos lesz a házigazdája annak a magas szintű konferenciának, melyet az Európai Bizottság biztonsági unióval foglalkozó munkacsoportja az Európai Politikai Stratégiai Központtal közösen rendez meg „Beavatkozás a választásokba a digitális korban: a kibertérben jelentkező fenyegetésekkel szembeni ellenálló képesség növelése” címmel.

2018.október.09.
FEDEZD FEL EURÓPÁT! 2018 Filmezz! Pályázz! Utazz!

Nyerjetek osztálykirándulást az Európa Pontba, Budapestre!

Versenyfeladat
A 2019. májusi európai parlamenti választásokra készülve az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a magyarországi Europe Direct tájékoztató irodák videópályázatot hirdetnek középiskolások számára.
Az osztályok legfeljebb két perc hosszúságú, ötletes, videómegosztó oldalra feltöltött kisfilmmel pályázhatnak.

2018.október.01.

Oldalak