"Magyarságunk értékei" vetélkedő diákoknak - a regisztráció 2016. október 24-én indul2016. október 20. (csütörtök) 09:57news/60_0_t.jpg

 FELHÍVÁS

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat felhívást tesz közzé
KÁRPÁT-MEDENCEI SZINTŰ VETÉLKEDŐ-SOROZATON VALÓ MEGMÉRETTETÉSRE

 

60_1.jpg60_2.jpg60_3.jpg60_0.jpg

A vetélkedő-sorozat megrendezésének célja: A Kárpát-medence szintű vetélkedő-sorozat célja, hogy a fiatal generáció megismerje nemzeti értékeinket, hagyományainkat és továbbőrizze a következő nemzedék számára.

A vetélkedő-sorozat tárgya: a magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvényben megfogalmazott nemzeti értékekkel (elsősorban a megyénkben azonosított) kapcsolatos feladatok megoldása.

Vetélkedő-sorozaton résztvevők köre: Általános iskola felső tagozatos tanulói és a középiskolás diákok; egy iskola egy 4 fős csapatot indíthat a vetélkedőn.

A Vetélkedő menetrendje:

A vetélkedő időtartama alatt - a feladatok teljesítéséhez - a 2016. 10. 24.-én aktuális, „Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár Nyilvántartása szakterületi kategóriánként” elnevezésű listát kell alapul venni.

1.      Regisztráció: 2016.október 24-től - 2016.november 14-ig a http://www.baz.hu/ertektar oldalon.

2.      Levelező forduló (a jelentkezők számának függvényében egy, illetve kettő fordulóban kerül megrendezésre): 2016. november 15. - 2016. december 2. között.

Feladat: egy online teszt kitöltése a http://www.baz.hu/ertektar oldalon.

A kvíz sort csak egyszer lehet megnyitni, időkorlát a feladat megoldására nincs.

Amennyiben egy fordulóra kerül sor, a sikeresen teljesítők jutnak tovább a középdöntőbe. Amennyiben két fordulóra kerül sor, a második forduló legjobb csapatai jutnak tovább.

A Középdöntőben maximum 15-15 (általános iskolás és középiskolás) csapat vesz részt.

3.      Középdöntő: 2016. december 12. - 2017. január 15. között

Feladatok:

a.)   Kvíz: ismételten egy online teszt kitöltése a http://www.baz.hu/ertektar oldalon.

b.)   Esszé: elemző, értelmező fogalmazás, esszé készítése egy még ma is élő, vagy feledésbe merült, megyénkben, megyénkre jellemző hagyományról, szokásról. Az esszé terjedelme általános iskolás csapatoknak maximum 5 oldal, középiskolásoknak maximum 10 oldal.

c.)   „Értékpiramis készítése”: A csapatoknak el kell készíteniük (leírni, rajzolni, stb., tehát a csapatokra bízott eszközökkel, stílusban és formában) egy a településükön lévő értékekből álló ún.”három vagy több szintű települési értékpiramist”.

(A piramis alján a településen kevésbé ismert, felette az ismertebb, a piramis csúcsán pedig a településre leginkább jellemző és a legismertebb érték álljon.)

4.      Megyei döntő: tervezett időpontja: 2017. február 20. napja.

Helyszíne: 3525 Miskolc, Városház tér 1. Megyeháza Díszterme

A megyei döntőben csapatmunkára lesz a továbbiakban is szükség.

A feladatok a http://www.baz.hu/ertektar honlapon lévő értékek, valamint a http://www.hungarikum.hu oldalon lévő megyei értékek, hungarikumok ismeretén alapul majd.

5.      Országos döntő: Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum Főosztálya szervezésében.

Kiegészítő tájékoztatás: A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat pályázatot nyújtott be a HUNG-2016 kódszámú pályázati felhívásra.

Díjazás: az általános iskolás és középiskolás kategória első három helyezettje (csapat és iskola) tárgynyereményekben részesül, továbbá az első helyezettek tovább jutnak a Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum Főosztálya által szervezendő országos döntőbe.

Egyéb információ:az ertektar@hivatal.baz.hu e-mail címen, valamint a 06-46/517-786-os telefonszámon kérhető, illetve a http://www.baz.hu/ertektar, a http://www.hungarikum.hu továbbá a http://www.nmi.hu oldalakon található.

Sok sikert kívánok minden csapatnak!

Miskolc, 2016. október 14.

                                                                                                          Török Dezső

                                                                                              a megyei közgyűlés elnöke

Vissza