E-mail Nyomtatás PDF

Sályon is teljes körű akadálymentesítésRégi álom valósult meg Sályban!


Sályi Mozgásjavító Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Diákotthon akadálymentesítése 19.998.810 Ft-ból.

A sályi Mozgásjavító Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Diákotthonban az idei év tavaszán jelentős mértékű épület-átalakítás volt. Mind a fenntartó megyei önkormányzatnak, mind az intézmények nagy öröm, hogy a halmozódó nehézségek ellenére az iskola egy pályázat megnyerésével jelentős fejlesztéshez jutott.

Az akadálymentesítési program keretében az egészségügyi rehabilitációt, mozgásfejlesztést szolgáló épületek valamennyi vizesblokkja felújításra került. Az épületen belüli közlekedést lift megépítésével, új közlekedési útvonalak kiépítésével, betegemelő telepítésével, az épület meg közelítését mozgáskorlátozottak számára használható parkolók, rámpák, utak létesítésével tettük akadály mentessé. A felső szinten működő, eddig egymásból nyíló két speciális tornaterem önállóan is elérhető és használható.
Az épület belső akadálymentesítésével a tanmedence, a fizioterápiás helyiségek, a számítógépes szaktanterem, a könyvtár, az ebédlő kerekesszékkel is könnyen, biztonságosan megközelíthető.
Az iskolának régi álma valósult meg: az 1960-as évek végén „Nővérszálló”-nak átadott épületből folyamatos átalakításokkal, épületbővítésekkel korszerű, minden igényt kielégítő, komplex terápiát nyújtó rehabilitációs iskola létesült.
Ez a projekt olyan minőségi változást jelentett az itt tanuló közel 90 súlyosan mozgáskorlátozott, halmozottan fogyatékos gyermek és az őket tanító gyógypedagógusok, mozgásnevelők, gyermekfelügyelők, az itt dolgozó felnőttek életében, amely példa értékű – és ezt a gyermekek csillogó szemében látni igazán!

 

Főmenü


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/baz/akadalymentesites/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Sály


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/baz/akadalymentesites/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99