E-mail Nyomtatás PDF

Akadálymentes az Encsi Ápoló-Gondozó otthonEsélyt az éveknek! Encsen az ország egyik legmodernebb Ápoló-Gondozó Otthona


Az encsi Ápoló-Gondozó Otthon akadálymentesítése 19.947.177 Ft-ból.

Az intézmény már működésének kezdetekor is egyedülálló volt, nemcsak a megyében, hanem országos viszonylatban is: a többi, hasonló intézményhez képest már a tervezésnél törekedtek arra, hogy tágas, esztétikus, és részben akadálymentes lakókörnyezetet és közösségi tereket hozzanak létre. A közben eltelt hét év arra ösztönözte a fenntartó önkormányzat és az intézmény vezetését, hogy egy sikeres pályázat útján olyan fejlesztő beruházást végezzenek, amely az intézményt teljesen, nemcsak fizikailag, de infokommunikációs szempontból is akadálymentessé tegye.
Olyan környezetet akartunk biztosítani az intézményben élőknek és ott dolgozóknak, amelyre méltán lehet büszke mindenki. De a büszkeség mellett sokkal fontosabb, hogy az itt élőknek segíthettünk.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat fenntartásában működő encsi Idősek Ápoló-Gondozó Otthona 2002-ben kezdte meg működését 122 férőhellyel. Az időskori szellemi leépülésben szenvedők teljes körű ellátását végzik tartós bentlakásos formában. Ez azt jelenti, hogy az időskorúak az intézményben „élik életüket”, akiknek a nap 24 órájában szakápolók segítenek.
Az eddig rendelkezésre álló liftek, rámpák, kapaszkodók a kerekesszékkel közlekedők, illetve mozgásukban korlátozottak számára nyújtottak biztonságos közlekedést. A fejlesztéssel viszont megoldódott az intézményt megközelítő útvonalak akadálymentessége, a látássérültek számára erős színkontúrokkal és breille írással segítjük a tájékozódást. A hallássérültekre is gondoltunk: a hangok finom érzékelésére szolgáló eszközök kerültek beépítésre. Az ápoló személyzetnek biztonságos, egészségvédelmüket is biztosító segédeszközök elhelyezésére nyílt lehetőség, így például kádliftet építtettünk be, amely az idős emberek mindennapi életvitelét is nagyban megkönnyíti. Ezzel a beruházással a bentlakó idős emberek életminősége és a személyzet munkakörülményei javultak, és a változást az idelátogató hozzátartozók és kollégák is érzik. Korszerű, akadálymentes képzési teremmel is gazdagodott az intézmény. Az eddig is működő „e-pont Magyarország” internetes hozzáférési lehetőség most már akadálymentesen megközelíthető és használható minden érdeklődő számára.
A hozzátartozóktól köszönetet, a kollégáktól elismerést kapnak az Ápoló-Gondozó Otthon munkatársai.

 

Főmenü


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/baz/akadalymentesites/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Encs


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/baz/akadalymentesites/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99